Quantcast

Prieš teismą stos kyšiais atsiskaityti bandę pacientai ir jų gydytojas

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje šiauliečiui gydytojui neurologui K. D. pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo už besigydantiems asmenims suteiktas įvairias medicinines paslaugas, o 5 pacientams – dėl gydytojų papirkimo. Vienas iš pacientų taip pat kaltinamas ir sukčiavimu.

Tai jau penktoji – paskutinė Šiaulių apylinkės teismui perduota byla, kuri buvo atskirta iš STT Šiaulių valdybos pareigūnų vykdyto ikiteisminio tyrimo tiriant atvejus, kai už kyšius suinteresuotiems pacientams Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis.

Dar dvi taip pat šiais metais baigtos bylos šiuo metu nagrinėjamos Šiaulių apygardos teisme. Jose kaltinimai dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo pareikšti nuo pareigų nušalintam NDNT Šiaulių I teritorinio skyriaus vedėjui G. J., o buvusi NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėja J. S. kaltinama kyšininkavimu, sukčiavimu ir sukurstymu suklastoti dokumentus. Ikiteisminių tyrimų metu nustatyta, kad minėti NDNT Šiaulių teritorinių skyrių vedėjai priimdavo kyšius iš gydytojų už tai, kad pacientams būtų nustatomas palankus darbingumo lygis. Jiems duotų kyšių sumos siekdavo iki 500 eurų.

Šiose bylose kaltinimų sulaukė ir 3 šiauliečiai gydytojai – A. Ž., E. J., V. S. Tyrimų metu nustatyta, kad kai kurie gydytojai kyšius iš pacientų priimdavo ne tik už paruoštus medicininius dokumentus į NDNT, įrašytas melagingas ligų diagnozes, tačiau ir (ar) už kitų teisėtų ar neteisėtų medicininių paslaugų suteikimą, pavyzdžiui, medicinines konsultacijas, apžiūras, nedarbingumo pažymėjimų išdavimą ir pan. Atskiroje byloje gydytojas E. J. teismo baudžiamuoju įsakymu jau yra nubaustas paskiriant jam daugiau nei 13,5 tūkstančių eurų baudą.

Be to, vykusių ikiteisminių tyrimų metu įtarimai dėl gydytojų papirkimo buvo pareikšti 61 pacientui. Iš jų, 7 pacientus Šiaulių apylinkės teismas jau yra pripažinęs kaltais ir skyręs baudas nuo 187 iki 3766 eurų, 45 pacientai pripažino kaltę ir teismo buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, sumokant jiems skirtas sumokėti įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, o likusieji dar laukia teismo sprendimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Jeigu patikrinus visus invalidus tai labai labai didele dalis butu sveika

Aš portretas
Jokiu kišių.

Rimantas

Rimantas portretas
Duokit tiems daktarams normaliai algos, kad nereikėtų žemintis nei imant, nei duodant. Kada čia baigsis šitos nesąmones, kada pakils mūsų visų mentalitetas ir imanciu, ir duodanciu? Kada isgyvendinsime tą sovietizma? Tiesiog bjauru.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių