Quantcast

Pravieniškių „Jūros šventės“ byloje kaltais pripažinti trys nuteistieji

  • Teksto dydis:

Kaišiadorių teismas ketvirtadienį tris nuteistuosius pripažino kaltais vadinamosios Jūros šventės byloje.

Kaip paskelbė Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai, Pravieniškių pataisos namuose – atvirosios kolonijoje kalintys nuteistieji kaltinti dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o jiems skirtos bausmės subendrintos su anksčiau kitų teismų paskirtomis bausmėmis.

Nuteistieji E. T. iš viso kalės 1 metus 3 mėnesius, N. D. – 8 mėnesius ir 27 dienas, o T. A. – 12 metų 1 mėnesį ir 15 dienų.

Teismas konstatavo, jog kaltinamieji nusikaltimą padarė tyčia.

Nuteistieji turėjo atsakyti už tai, kad pernai liepą, atlikdami bausmes Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje, prausyklos patalpoje suorganizavo „Jūros šventę“, dar kitaip vadinamą „krikštynomis“.

Stebint būriui nuteistųjų, trims nukentėjusiesiems, sėdintiems ant kėdžių, jie sudavė nenustatytą skaičių smūgių susuktais šlapiais rankšluosčiais, pylė šaltą vandenį kibirais, taip sukeldami šoką.

Bylos duomenimis, „krikštynos“ suorganizuotos tikslu pasityčioti iš naujai paskirtų bausmę atlikti nuteistųjų bei iš nuteistųjų, kurie nesilaiko kalėjimo subkultūros taisyklių.

Nagrinėjant „Jūros šventės“ bylą, liudytojai apklausti nebuvo, nes kaltinamieji pripažino kaltę, gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų, dėl to byloje buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Dėl šios priežasties teismas paskirtas bausmes už viešosios tvarkos pažeidimą sumažino trečdaliu.

Pravieniškių pataisos namų vadovybė pernai liepą skelbė šią „šventę“ užkardžiusi.

Tačiau vėliau Teisingumo ministerija gavo vaizdo įrašą, liudijantį, kad „Jūros šventė“ vis dėlto įvyko.

Po to įkalinimo įstaigoje organizuotos masinės kratos, kai kurie kaliniai perkelti į kitas įstaigas, įvesti Viešojo saugumo tarnybos būriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių