Quantcast

Praėjusią savaitę apie galimus aplinkosauginius pažeidimus gauta beveik tūkstantis pranešimų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, liepos 19–25 dienomis, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 793 pranešimus. Ne darbo metu gauti 577 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 43 kartus, sakoma pranešime.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 35 kartus, medžioklę – 6 kartus. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 45 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 63, nuotekų – 32, vandens taršos – 26, neteisėtų kirtimų – 18, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 19, vandens transporto priemonių pažeidimų – 22, oro taršos – 51, miškų – 4, saugomų teritorijų – 6, neteisėto grybavimo (uogavimo) – 1, kitos taršos – 7, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 79 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 261 kartą (praėjusią savaitę – 123), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 148 kartus (praėjusią savaitę – 113).

Iš ne darbo metu gautų 577 pranešimų 43 buvo skubūs. „Skubūs pranešimai – tie, kurie patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu. Į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų“, – paaiškina Pranešimų priėmimo tarnybos viršininkė Erika Baubaitė.

Apie žvejybos pažeidimus buvo pranešta 7 kartus, 2 kartus pranešta apie medžioklės pažeidimus, dėl atliekų deginimo kreiptasi 9 kartus, atliekų netvarkymo – 3, nuotekų – 8, vandens taršos – 7, kitų pažeidimų – 2, neteisėtų kirtimų – 1, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 2, vandens transporto priemonių pažeidimų – 1, saugomų teritorijų – 1 kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žandaras \\\\\.../////

Žandaras  \\\\\...///// portretas
Žmogui pavalgyti reikia,tai jau nusikaltimas,o Grigeo užnuodijo marias, išnuodijo žuvis,-pateisinama.Ąčiū libe'Rąstams su koncervais.

Tukstantis

Tukstantis portretas
Nereguota , nes nėra laiko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių