Quantcast

Praėjusią parą sulaikyta 19 neteisėtų migrantų, apgręžta – daugiau nei 300

Praėjusią parą sulaikyta 19 migrantų, neteisėtai kirtusių Baltarusijos ir Lietuvos sieną, apgręžta – per 300.

Tai mažiausias sulaikytų užsieniečių skaičius nuo birželio 29 dienos, rodo ketvirtadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Mažiau migrantų sulaikoma po to, kai vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sprendimu leista juos apgręžti atgal į Baltarusiją ir tuo pačiu taikyti atgrasymo priemones.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas ketvirtadienį BNS patvirtino, kad per praėjusią parą buvo apgręžta per 300 migrantų.

Anot jo, incidentų dėl apgręžtų neteisėtų migrantų nebuvo.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas ketvirtadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė, kad dalis apgręžtų migrantų grįžta ir vėl bando neteisėtai pereiti Lietuvos sieną.

„Tie žmonės vėl buvo įtikinėjami teisėtai atvykti į Lietuvos Respublikos teritoriją ir pasinaudoti prieglobsčio suteikimo ir nagrinėjimo procedūra“, – teigė jis.

Dalis apgręžtų migrantų grįžta ir vėl bando neteisėtai pereiti Lietuvos sieną.

Pasieniečių vadas tvirtino, kad pasitaikė atvejų, kai Baltarusijos pareigūnai mėgino sutrukdyti migrantams grįžti į jų šalį.

„Taip pat buvo pastebėta ir tokių atvejų, kad ir Baltarusijos pasieniečiai taiko tam tikras priemones atgrasyti tuos neteisėtus migrantus grįžti į Baltarusiją. Tačiau daugeliu atveju jie vis dėlto pasišalindavo gana sėkmingai arba kai kuriais net Baltarusijos pasieniečiai išlydėdavo tuos neteisėtus migrantus, kurie likdavo prie valstybės sienos linijos“, – sakė R. Liubajevas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko per 4,1 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batka

Batka portretas
pradės šaudyt. Ir atgal einančius nigerius ir pasieniečius

o

o portretas
melagiu tykrove kazkur anapus tvoros kurios dar nera o kas bus kai batka tuos pabegelius apginkluos ir pa sakys FAS pasiimkite ten viska nes niekas nesipriesins juk turku nato su ju.mis tai kur tuomet desis visa lgbt ? gal prasys cencenu malones prieglaudai ? va rgu liks tik 1 kelias i eurodurnyna nuo kurio su laiku mes nusimuilinsim kaip britai tik jie turi dar 1 nasta tai monarchija o mes tik protingus ir garbingus tautos zmones s u kuria is ir kursy,me ateiti tik be situ visu klounprid urku kuriais tolimoji ateity tevai aukles neklusnius vaikus nors tai bus retas atveis brandzioje visumeneje========

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
netikėkit valdžios melu.nieko neapgręžė,nes apie tai triubytų baltarusių valdžia
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių