Quantcast

Pradėta nagrinėti šešių kaltinamųjų kyšininkavimo ir papirkinėjimo byla

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose iš esmės pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje yra šeši kaltinamieji: Šiauliuose dirbantis gydytojas K. D. kaltinamas dėl kyšininkavimo už besigydantiems asmenims suteiktas medicinines paslaugas ir penki pacientai kaltinami dėl gydytojų papirkimo. Vienas pacientas kaltinamas sukčiavimu.

Teismo posėdyje dalyvavo visi kaltinamieji. Posėdžio pradžioje kaltinamasis V. B. pateikė prašymą dėl teisėjo Martyno Galvičiaus nušalinimo.

Kaltinamasis nurodė, kad šis teisėjas 2017 metais priėmė nutarimą jo administracinėje byloje, tačiau aukštesnės instancijos teismas sprendimą panaikino.

Anot V. B., jam kelia abejonių, ar teismas priims nešališką sprendimą šioje baudžiamojoje byloje. Mat teismas nuolat užklausdavo gydymo įstaigas dėl jo darbingumo.

Teismas nurodė, kad kaltinamojo argumentai yra nepagrįsti. Teisėjas pabrėžė, kad 2016-2017 metais, nagrinėjant administracinę bylą, buvo siekiama išsiaiškinti dėl asmens galėjimo dalyvauti teismo posėdžiuose, nes teismui buvo pateikiami neinformatyvūs prašymai dėl posėdžių atidėjimo. Teismas netenkino kaltinamojo pareiškimo dėl Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjo M. Galvičiaus nušalinimo nuo baudžiamosios bylos nagrinėjimo.

Teismo posėdyje Šiaulių apygardos prokuroras Andej Mirnyj pagarsino kaltinamąjį aktą. Šeši asmenys kaltinami padarę nusikalstamas veikas. 61 metų gydytojas K. D. kaltinamas už medicininę konsultaciją iš pacientų paėmęs kyšį - du kartus po 20 eurų. Vieną kartą kaltinamasis paėmė ne daugiau nei 20 eurų už medicininę konsultaciją, kuri buvo reikalinga dėl paciento darbingumo lygio vertinimo. Du gydytojo K. D. pacientai (66 metų V. Z ir 40 metų I. A.) šioje byloje taip pat yra kaltinamieji.

Kiti trys asmenys (V. B., S. Š. ir S. K.) kaltinami kyšius davę kitam gydytojui E. J., kurio atžvilgiu byla išskirta.

61 metų V. B. kaltinamas davęs nenustatytos vertės kyšį už tai, kad gydytojas E. J. išduotų laikino nedarbingumo pažymėjimą ir paruoštų dokumentus, reikalingus siunčiant į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą.

55 metų kaltinamasis S. Š. tarėsi su gydytoju E. J., prašydamas pradėti ruošti jo sutuoktinės medicininius dokumentus, reikalingus siunčiant į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą darbingumo lygiui nustatyti. Kaltinamasis susitarė duoti 600 eurų kyšį.

78 metų kaltinamasis S. K. kaltinamas gydytojo papirkimu ir sukčiavimu. Kaltinamasis, sužinojęs, kad jam nustatyti specialieji poreikiai davė 50 eurų kyšį gydytojui E. J. už tai, kad jis žinodamas, kad kaltinamajam S. K. nebuvo nustatyti specialieji poreikiai ir sveikata nepablogėjusi, suklastojo siuntimą į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, todėl kaltinamajam nepagrįstai buvo išmokėti 1 323,56 euro.

Pasak teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Nijolės Damulės, teismas numatė kitas teismo posėdžių datas: spalio 24 d., lapkričio 25 d. ir gruodžio 6 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių