Quantcast

Policijos virtualusis patrulis įspėja: sukčiai siūlo „pagaminti“ dokumentus

  • Teksto dydis:

Neseniai oficialiai veiklą pradėjęs policijos patrulis jau įspėja gyventojus netapti sukčių aukomis. Pastebėti sukčiavimo atvejai, kuomet asmenys už tam tikrą atlygį, siūlo „pagaminti“ vairuotojo pažymėjimus ar kitus dokumentus.

Kaip paskyroje informuoja virtualusis patrulis, pastaruoju metu socialiniame tinkle „Facebook“ atkreipiamas dėmesys į sukčiavimo atvejus, kuomet asmenys už tam tikrą atlygį siūlo „pagaminti“ vairuotojo pažymėjimus ar kitus dokumentus. Į policijos virtualų patrulį kreipėsi keletas asmenų, kurie pranešė, kad tam tikri asmenys įvairiuose socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėse siūlo įsigyti vairuotojų pažymėjimus, suteikti papildomas kategorijas ar susigrąžinti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

Šiuo metu daugelis tokių paskyrų yra užblokuota bei pašalinti pranešimai su minėtais pasiūlymais. Dažnu atveju, pagal iš anksto suplanuotą sukčiavimo schemą, asmenys iš pradžių paprašo pervesti avansą, o gavus prekę/paslaugą ir likusią sumos dalį, vėliau jus užblokuoja, pervesti pinigai nėra grąžinami, su asmenimis nebebūna galimybės susisiekti. Nepakliūkite į sukčių pinkles, nepasitikėkite tokiais asmenimis, praneškite apie tai „Facebook“ administratoriams ir blokuokite tokias įtartinas paskyras, įspėjimą gyventojams išplatino virtualusis policijos patrulis.

Taip pat gyventojams primenama, kad pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 300 straipsnį yra numatyta atsakomybė ne tik asmenims, kurie klastoja dokumentus, bet ir tiems, kurie jais disponuoja. Už tokios nusikalstamos veikos padarymą yra numatyta atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Policija pateikia ir keletą pavyzdžių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Man atrodo, čia patys milicininkai imituoja veiklą. Kur sugauti sukčiai, ikiteisminiai tyrimai, iškeltos bylos? Deja, bet milicija sugeba tik rinkti baudas už "karantino pažeidimus"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių