Quantcast

Policija tramdo pažeidėjus: baras ir ūkinių prekių parduotuvė nesilaikė karantino

Trečiadienį Šiaulių apskrities policija pranešė nuo Lietuvoje įvesto karantino pradžios sulaukusi beveik 200 pranešimų apie karantino pažeidimus, teko vykti į karantino tvarkos nesilaikantį barą ir ūkinių prekių parduotuvę.

Policijos duomenimis, daugiausiai pranešimų sulaukta Šiaulių mieste – 51. Šiaulių rajone tokių pranešimų buvo 28, Radviliškio rajone – 36, Joniškio rajone – 32 , Pakruojo rajone – 19 , o Raseinių rajone – 29.

Pasak policijos, didžioji dauguma tokių pranešimų susiję su saviizoliacijos taisyklių nesilaikymu. Gavę tokius pranešimus, policijos pareigūnai telefonu susisiekia su nurodytais asmenimis ir primena jiems apie atsakomybę už taisyklių pažeidimą, o informacija apie juos perduodama Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

Šiaulių policija taip pat praneša, kad tenka vykti ir į įstaigas, kurios nesilaiko nustatytos karantino tvarkos ir taip pažeidžia kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisykles.

Kovo 18 dieną pareigūnai vyko į Radviliškio rajone, Pakiršinio kaime, veikiantį barą. Apie pusę aštuonių ryte, bare jau buvo maždaug dešimt žmonių, o paklausus barmenės kodėl yra dirbama karantino metu, ši atsakė, kad taip nurodė baro savininkė.

Antradienį Gruzdžiuose policijos pareigūnai pastebėjo prie pastato besibūriuojančius žmones. Pastatą patikrinus, paaiškėjo, kad jame veikia ūkinių prekių parduotuvė, kurios savininkas per langelį pardavinėja prekes. Tik po policijos pareigūnų nurodymų žmonės išsiskirstė, o parduotuvės savininkas ją uždarė.

Gaunama pranešimų apie grožio paslaugas teikiančius asmenis, kurie, dėl karantino uždarius grožio salonus, paslaugas toliau teikia savo namuose.

Policijos pareigūnams nuolat tenka vykti į mokyklų ir gyvenamųjų namų žaidimų aikšteles, kuriose nepaisydami karantino renkasi vaikai ir paaugliai.

Iš viso nuo šalyje įvesto karantino pradžios Lietuvos policija sulaukė daugiau nei 2,5 tūkst. pranešimų dėl karantino ar saviizoliacijos pažeidimų

Karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16-ąją, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Jo metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Žmonėms rekomenduojama eiti iš namų tik būtiniausiais atvejais, lauke nesibūriuoti daugiau nei penkiese, vaikų žaidimų aikštelėse neturėtų žaisti daugiau nei vienos šeimos nariai.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui.

Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byvis

Byvis portretas
Nesilaikau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių