Quantcast

Vilniaus policija sulaikė siautėjusius vagis: Širvintų merė ragina būti budriems

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities pareigūnai operatyviai išsiaiškino ir sulaikė du jaunus vyrus, gimusius 1999 metais ir 1996 metais, įtariamus vagystėmis įsibraunant į patalpas. Abu jie atsidūrė areštinėje.

Sostinės kriminalistai, analizuodami kriminogeninę situaciją Vilniaus apskrityje, pastebėjo, kad nuo šių metų birželio mėnesio pradžios padaugėjo nusikalstamų veikų, „žaibiškai“ įsibraunant į patalpas.

Tai yra, kol per kelias minutės atvažiuoja apsaugos ekipažas, nusikaltimą įvykdęs asmuo ar asmenys spėja pasišalinti. Buvo pradėta net keliasdešimt ikiteisminių tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose.

Ikiteisminio tyrimo metu sostinės kriminalistai pasitelkė kolegas iš kitų padalinių – kruopščiai atlikę įvairius ikiteisminio tyrimo veiksmus bei surinkę pakankamai įrodymų, išaiškino, kad tai – vienos grupės darbas. Per gana trumpą laiko tarpą kriminalistai operatyviai nustatė įtariamuosius ir, pasitelkę Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus pareigūnus, birželio 30 d. karštais pėdsakais, iškart po įvykdyto nusikaltimo Širvintų rajone, sulaikė ir į areštinę uždarė visus vagystėse dalyvavusius asmenis.

 

 

Visi jie ne kartą teisti už analogiškus nusikaltimus. Per kratas įtariamųjų namuose bei jų automobiliuose buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai: drabužiai, kaukės, laužymo ir kiti įrankiai.

Sulaikytiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl padarytos nusikalstamos veikos ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pamačiusi žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie šį atvejį, feisbuke pasisakė Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

„Širvintiškiai, saugokitės, rakinkitės, būkite budrūs! Siaučia vagys – galimai narkomanų grupuotės, besišlaistančios aplinkui Vilnių ir švarinančios viską, kas pasitaiko. Šią naktį jie siautė Širvintose. Apvogtos kavinės „Terasa“, „Lelija“, restoranas, gėlių salonas. Buvo bandoma patekti net stogais. Imami grynieji, kiek jų pavyksta rasti. Iš kavinės „Terasa“ paimta net Rimanto Kaukėno labdaros fondo aukų dėžutė su vos keliais eurais. Pavogti paspirtukai iš daugiabučių kiemų. Lygis toks, kad bandyta patekti ir į polikliniką.  Vaistų, švirkštų? Ko dar gali ten reikėti? Ir tai – vienos nakties darbas. Vagysčių vietose dirba sostinės kriminalistai. Tikiu jų profesionalumu ir tikiuosi, kad nusikaltimas bus iki galo išaiškinta. Pavyko sužinoti, jog du asmenys buvo suimti. Tačiau įtariama, kad jų buvo daugiau“, – rašė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuo

tuo portretas
paciu linkiu ir merei sveikatos ir pasisaugot nuo tokiu parazytu...

kada baigsim su ta vagių valdžios įteisinta betvarke???

kada baigsim su ta vagių valdžios įteisinta betvarke??? portretas
tų "jaunų vyrų" (amoralių žulikų žmonių kalba ...) "feisai" turėtų kabėti visame Vilniuje , kiekvieno daugiaaukščio skelbimų lentoje . Bet vagys /banditai susitvarkė taip įstatymus ,kad atseit visuomenė pažeistų jų kažkokias teises tokiu būdu gindamasi nuo šitų padugnių . Uj , "jaunų vyrų " . Betrūksta juos tik "šaunuoliais" išvadint ir liept šurajevui jiems po medalį įteikt.

Ogmanas

Ogmanas  portretas
ne iki sesiu metu o saudyt uz tokius dalykus juk karas vyksta reikia padet Ukrainai o cia narkomanai siaucia ,saudyt iir taskas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių