Quantcast

Feisbuke pažintis mezgęs šiaulietis terorizavo ir prievartavo merginas

  • Teksto dydis:

Šiaulietis, internete apsimesdamas kitu asmeniu, bendravo su merginomis, taip pat nepilnametėmis, kurios jam siųsdavo apnuoginto kūno nuotraukas. Vyras buvo demaskuotas, kai į pareigūnus dėl išžaginimo kreipėsi 18-metė Šiaulių rajono gyventoja.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 31-erių metų vyras suimtas dviem mėnesiams, pranešė policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai šiuo metu jau nustatė apie dešimt Pauliumi Pociumi apsimetusio asmens psichologinį bei kitokį terorą patyrusių asmenų. Tarp nukentėjusiųjų – daugiausia merginos. Manoma, kad jų buvo gerokai daugiau, todėl pareigūnai kviečia atsiliepti visas merginas ir vaikinus, socialiniame tinkle „Facebook“ užmezgusius pažintį su P. Pociumi.

Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą bei terorizavimo. Šiomis nusikalstamomis veikomis įtariamas 31-nerių metų šiaulietis Tomas, kartkartėmis gyvenantis pas motiną Ispanijoje, kuris socialiniame tinklalapyje „Facebook“ buvo susikūręs paskyrą svetimu P. Pociaus vardu.

Trijų vaikų tėvas

Išsiskyręs 31-nerių metų trijų vaikų tėvas Tomas elektroninėje erdvėje naudojo šio vaikino nuotrauką ir jo duomenis. Nuotrauka sudomino ne vieną merginą.

Vyras prisistatydavo 20-mečiu jaunuoliu ir pasiūlydavo merginoms, kurių dauguma nepilnametės, savo draugystę. Virtuali draugystė pereidavo į virtualų intymumą. Vaikinas merginoms užsimindavo apie sekso troškulį. Jis sakėsi esąs merginai ištikimas ir nenorįs jos išduoti, todėl prašydavo, kad mergina jam atsiųstų savo intymių vietų nuotraukas, pageidautina masturbacijos metu.

Merginos siųsdavo jam savo apnuoginto kūno nuotraukas. Tačiau, jeigu mergina atsisakydavo vykdyti jo kokias nors užgaidas ir nurodymus, vyras imdavo ją šantažuoti, grasindamas jos nuogos nuotraukas išplatinti elektroninėje erdvėje. Jis ne kartą yra taip padaręs, yra paviešinęs savo nuogos žmonos nuotraukas.

Tenkindamos jo poreikius, merginos pildydavo jam telefono sąskaitą priimdavo gyventi, imdavo greituosius kreditus bei lombarduose užstatydavo savo daiktus.

Išžagino tualete

31-erių smurtautojas buvo demaskuotas, kai spalio 31 dieną į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi 18-metė Šiaulių rajono gyventoja. Ji pranešė, kad prieš tris dienas buvo išžaginta „Tilžės“ prekybos centro neįgaliųjų tualete. Ji nurodė, kas jos skriaudikas, ir pareigūnai jį netrukus sulaikė. Istorija, kurią pareigūnai išgirdo iš nukentėjusiosios, atrodė tiesiog neįtikėtina – išžaginimo tyrimas pasipildė žmonių terorizavimo tyrimu.

Nustatyta, kad nukentėjusioji kovo mėnesį socialiniame tinklalapyje susipažino su P. Pociumi. 18-metė jo kvietimu išskrido į Ispaniją, tėvams pasakiusi, kad skrenda į toje šalyje vyksiantį samariečių susitikimą. Tačiau šioje šalyje ji vaikino taip ir nesutiko. Merginą pasitiko neva Pauliaus atsiųstas Tomas su draugu, kurie Ingą pakvietė į balių, žadėdami, kad Paulius tuoj tuoj pasirodys. Mergina vis nerimavo išvysti savo mylimąjį, deja, sulaukdavo tik jo raminančių žinučių, kad jis tuoj pas merginą atvyks.

Lietuvoje likusi Ingos motina kreipėsi į policiją. Pareigūnai susisiekė su kolegomis Ispanijoje, ir po paros mergina buvo surasta ir grąžinta namo.

Į Lietuvą sugrįžusi Šiaulių rajono gyventoja prarado ramybę – Tomas apkaltino merginą, kad ji sutrukdžiusi kažkokiam reikalui ir dėl to ji dabar yra skolinga vienam nusikalstamo pasaulio autoritetui, kuris reikalauja pinigų. Priešingu atveju buvo grasinama išžudyti jos šeimą. Žinutėmis buvo reikalaujama, kad ji toliau bendrautų su Pauliumi. Nuo jo Tomas merginai perdavė dovaną – laikrodį, tačiau po kurio laiko jį atsiėmė.

21 tūkst. žinučių

Mergina nebežinojo, kaip jai elgtis, o virtualioje erdvėje vėl atsirado Paulius, kuris merginą atakavo žinutėmis. Nuo kovo iki lapkričio mėnesio ji nuo jo sulaukė 21 tūkst. žinučių.

Mergina pinigų neturėjo. Keliasdešimt eurų ji gavo lombarde užstačiusi savo papuošalus. Gautus pinigus ji atidavė Tomui. Spalio 28 d. jis paskyrė merginai pasimatymą aptarti, kaip jiems išspręsti situaciją dėl neva nusikalstamo pasaulio grasinimų jai. „Tilžės“ prekybos centre merginai buvo liepta paimti greitąjį kreditą, kuris būtų atiduotas su ja susidoroti norintiems nusikaltėliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, aš esu ponia Arisa Lamon iš Tailando. Aš labai džiaugiuosi, kad galėjau su jumis susitikti, norėčiau su jumis surengti ypatingą diskusiją. Prašau susisiekti su manimi, kad galėčiau geriau susipažinti: arisalamonbra1@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių