Quantcast

Policija: rinkimų sekmadienis praėjo ramiai, naujų ikiteisminių tyrimų nepradėta

Policijos departamento vertinimu, pagrindinė antrojo Seimo rinkimų turo diena praėjo ramiai, gauti 34 pranešimai apie galimus pažeidimus, tačiau naujų ikiteisminių tyrimų nepradėta.

„Policijos vertinimu, rinkimai praėjo pakankamai ramiai, ypatingų įvykių neužfiksuota, policija aktyviai reagavo į gaunamus iškvietimus, pagal iš anksto sudarytus maršrutus dirbo ir patruliavo prie rinkimų komisijų“, – pranešė departamentas.

Daugiausiai – 17 – pranešimų sulaukė Vilniaus policija, kitose apskrityse pranešimų būta mažiau.

„Daugiausiai pranešimų gauname apie neleistiną agitaciją, įtartinus asmenis ar automobilius, galimus pavežėjimus ar neblaivius asmenis“, – Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtoje spaudos konferencijoje sakė generalinis policijos komisaras Renatas Požėla.

Per visą išankstinį balsavimą antrajame Seimo rinkimų ture šią savaitę policija gavo 35 pranešimus apie pažeidimus, pagal juos pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl bandymo apvogti sostinės Lukiškių aikštėje įrengtą išankstinio balsavimo punktą ir dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Tauragės apskrityje.

Pasak R. Požėlos, per visą rinkimų laikotarpį policija gavo 210 pranešimų, 102 iš jų yra susiję su galimais pažeidimais Vilniaus apskrityje.

Policijos generalinio komisaro teigimu, per šį trijų savaičių laikotarpį pradėti devyni su rinkimais susiję ikiteisminiai tyrimai, keturi iš jų – dėl galimų rinkėjų teisių pažeidimų.

„Tiek pirmas, tiek antras turas, mūsų supratimu, mūsų vertinimu, praėjo pakankamai ramiai ir tikrai norisi tuo pasidžiaugti“, – pasibaigus rinkimams sakė R. Požėla.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių