Quantcast

Policija pradeda ikiteisminį tyrimą dėl Kryžių kalną niokojusių kinų turistų

Teisėsauga pirmadienį nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo kryžių su Honkongo protestuotojus remiančiais užrašais išniekinimo ant Kryžių kalno Šiauliuose.

Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo, pranešė policija.

Jame numatyta atsakomybė tam, kas atliko vandališkus veiksmus kapinėse ar kitoje viešosios pagarbos vietoje arba dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų išniekino kapą ar kitą viešosios pagarbos vietą.

Už tokius veiksmus baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Policija su prokurorais vertino socialiniame tinkle „Twitter“ praėjusią savaitę paskelbtus įrašus.

Viename vaizdo įrašų matyti, kaip kinė besityčiodama pakelia nuo žemės ir tolyn nusviedžia kryžių, pastatytą Honkongo protestuotojų garbei.

„Išmesk jį čia. (...) Šiandien padarėme gerą dalyką. Mūsų tėvynė yra didi“, – kiniškai kalbėjo ji.

Šiandien padarėme gerą dalyką. Mūsų tėvynė yra didi.

Ant kito kryžiaus, pastatyto Čepų giminės atminimui, kiniškai užrašyta: „Tikiuosi, kad visi protestuotojai tarakonai mirs. Tikiuosi, į Honkongą greitai ateis taika“.

Pasisakymus išvertė įrašus tviteryje paskelbę protestų Honkonge rėmėjai.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad incidentas yra smerktinas, o tolimesnė Lietuvos diplomatinės tarnybos reakcija į jį priklausys nuo tyrimo rezultatų.

Masiniai protestai Honkonge prasidėjo praėjusią vasarą reaguojant į dabar jau atšauktą ekstradicijos įstatymo projektą. Nuo to laiko demonstracijos peraugo į plataus masto pasipriešinimą Pekino valdžiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepartinis

Nepartinis portretas
Tarybiniais metais irgi ten griovė kryžius - pasidomėkite, kiek griovėjų arba jų ..... išgyveno? Kokį ten "briedą" skelbiate apie piliakalnius ir t.t. Sumaištis juoda jūsų, kaip ir karbauskių galvose

Pagarba

Pagarba portretas
Pirmiausia tai ne kryžių kalnas, o Jurgaičių piliakalnis. Ant piliakalnio neturi būti jokių su baltų genčių gyvenimu nesusijusių atributų nei kinų nei kokia kita kalba. Siūlau organizuoti talką ir nuvalyti piliakalnį nuo svetimybių.

Anonimas

Anonimas portretas
nu tai joo...vis geriau negu rusiška svastika: "kujis ir pjauuvas" ..Dieve, dieve..".Bože chroni " O mes patys bandysim apsisaugot....Padedant...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių