Quantcast

Policija bylą dėl A. Paleckio asociacijos steigimo aplinkybių perdavė Duomenų inspekcijai

Surinktą medžiagą apie Algirdo Paleckio asociacijos registravimo aplinkybes policija trečiadienį perdavė nagrinėti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

„Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas rugpjūčio 3 dieną persiuntė medžiagą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai“, – BNS nurodė Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Anot jos, teisena dėl organizacijos steigimo galėtų būti pradėta pagal straipsnį, numatantį atsakomybę už neteisėtą asmens duomenų tvarkymą ir privatumo apsaugos pažeidimą elektroninių ryšių srityje. Dėl tokio nusižengimo sprendimą priimta inspekcija, todėl byla ir perduota jai.

A. Paleckis šiuo metu atlieka bausmę Kauno tardymo izoliatoriuje už šnipinėjimą Rusijai. Birželio pabaigoje jo vardu įsteigta asociacija „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“.

Kadangi laisvės atėmimo vietose draudžiamas interneto ryšys ir mobilieji įrenginiai, Kalėjimų departamentui Teisingumo ministerija pavedė atlikti tyrimą.

Jo metu nustatyta, kad nuteistasis elektroniniu parašu nesinaudojo, tą galėjo padaryti trečiasis asmuo.

Kalėjimų departamento duomenimis, A. Paleckis dar iki atvykimo į Kauno tardymo izoliatorių savo elektroninio ryšio priemones bei prisijungimo prie mobiliojo parašo duomenis galėjo perleisti trečiajam asmeniui.

Šiuo metu prokuratūra dar vertina keturių šios asociacijos narių vizitą į Maskvą liepos pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas mano,kad A.Paleckis kaltinamas ir kalinamas neteisėtai,spaudžiame ŽALIĄ.

kaunietis

kaunietis portretas
Matonis per TV aiskina kad kalejime neimanomas joks rysys su aplinka.O spaudoj pilna nuotrauku su konfiskuotasi telefonais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių