Quantcast

Po sujudimo dėl sukčių taikinyje atsidūrusio komiko policija prašo pagalbos

  • Teksto dydis:

Portalas kauno.diena.lt trečiadienio rytą rašė apie sukčių taikinyje atsidūrusį vieną populiariausių youtuberių Lietuvoje Vaidotą Grincevičių-Whydotą. „Mano vardu daromos aferos, o policija nesiima veiksmų“, – sakė žinomas komikas. Po pietų policija išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad Anykščių policija vykdo žinomo komiko vardu prisidengusių sukčių paiešką ir prašo pagalbos.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 182 str. 3 d. dėl sukčiavimo pasinaudojant žinomo asmens Vaidoto Grincevičiaus vardu.

Kaip rašoma pranešime, tyrimo metu policijai pavyko gauti su nusikalstama veika galimai susijusių nenustatytų asmenų nuotraukas.

Jei turite informacijos apie nuotraukose užfiksuotus asmenis, prašoma informuoti Anykščių r. PK pareigūnus tel. 8 620 39420, el. paštu gintaras.rudokas@policija.lt arba 112.

„Lietuvos policijai parašiau tris pareiškimus jau prieš mėnesį, kad mano vardu yra daromos aferos. Jokių veiksmų... Kažkokie pacukai apsimetė manimi ir susikūrė whydotasbusiness@gmail.com. Rašinėja įmonėms siūlydami, kad aš padarysiu jiems reklamą, įmonės sumoka avansus. O vaizdo įrašų nėra. Viena įmonė išsiuntė per „Omnivą“ 100 eurų vertės siuntą, o tie  Anykščiuose atsiėmė. Yra nufilmuota. Nėra taip sunku gi atsekti, kam į telefoną parėjo kodukas siuntai atsiimti. Nejaugi man teks dėtis kaimo policijos aprangas ir pačiam gaudyti juos. Įmonės, kurios nukentėjote nuo whydotasbusiness@gmail.com, parašykite pareiškimus“, – socialiniuose tinkluose rašė V Grincevičius-Whydotas.

Portalui kauno.diena.lt V. Grincevičius-Whydotas pasakojo, kad pirmas pareiškimas dėl sukčių veiklos policijai buvo parašytas kovo 26 d., kiti – gegužės ir birželio mėnesiais.

„Vilniuje policijos pareigūnai labai neatsakingai žiūrėjo į šią situaciją – siuntinėjo mane iš vieno galo į kitą. Anykščiuose policijos pareigūnai pradėjo tirti šią situaciją“, – pasakojo žinomas vyras. Anot pašnekovo, į jį jau kreipėsi dvi nukentėjusios įmonės.

„Žinau, kad žmogus, prisidengęs mano vardu, parašė mažiausiai 30 įmonių. Jis siuntė reklamos užklausą mano draugo įmonei ir netyčia pridėjo visus kitus – daugiau nei 30 – elektroninio pašto adresus“, – pasakojo V. Grincevičius-Whydotas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalui kauno.diena.lt trečiadienio rytą teigė, kad V. Grincevičius nėra viešas asmuo, tad šios situacijos policija komentuoti negali. „Negaliu komentuoti apie privačius asmenis. Jeigu yra kreipimasis, tuomet vyksta tyrimas – nieko daugiau čia nepakomentuosi“, – sakė policijos atstovas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Asta Šuminienė teigė, kad dėl Anykščiuose įvykusio incidento yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Ikiteisminis tyrimas yra pradėtas dėl sukčiavimo. Tyrimui reikšmingos medžiagos turime, tačiau asmenys nenustatyti“, – portalui kauno.diena.lt teigė A. Šuminienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių