Quantcast

Piktavalio pramoga: BPC skambino 100 kartų ir svaidėsi keiksmažodžiais

  • Teksto dydis:

Bendrojo pagalbos centro (BPC) iniciatyva administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo, kuris per šimtą kartų skambino skubios pagalbos numeriu 112, neturėdamas tikslo pranešti apie nelaimę ir išsikviesti pagalbos tarnybas.

Kaip pranešė BPC, pažeidimu įtariamas Lazdijų rajono Smarliūnų kaimo gyventojas birželio 3 dieną 36 kartus skambino pagalbos numeriu ir plūdosi necenzūriniais žodžiais bei kitaip piktybiškai trukdė BPC operatorių darbą. Patikrinus informacinėje sistemoje turimus duomenis apie skambučius iš to paties telefono numerio nustatyta, kad nuo šių metų pradžios iki birželio 3 dienos skubios pagalbos numeriu 112 buvo skambinta net 132 kartus ir užregistruoti keturi netiksliniai policijos iškvietimai.

Remdamasi BPC pateiktais įrodymais, Lazdijų rajono policija surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Surinkta pažeidimo medžiaga perduota Lazdijų rajono apylinkės teismui procesiniam sprendimui priimti.

Pažeidimu įtariamam asmeniui gali būti paskirtas įspėjimas arba 86 – 144 eurų bauda arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

BPC duomenimis, piktavališki skambučiai sudaro apie penktadalį visų atsakomų netikslinių skambučių. Tokie skambučiai daro neigiamą poveikį BPC operatorių darbo krūviui ir kokybei, o dėl užimtų telefono linijų tuo metu prisiskambinti negali tie, kuriems pagalba yra reikalinga.

BPC primena, kad skubios pagalbos numeriu 112 reikia skambinti tik tada, kai kyla grėsmė gyvybei, sveikatai, saugumui, aplinkai ar turtui ir kai policija, ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos ar kitos specialiosios tarnybos turi suteikti skubią pagalbą nelaimės vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių