Quantcast

Piktavalio elgesys pridarė nuostolių ir sutrikdė sveikatą: pareigūnai prašo pagalbos

Birželio pabaigoje vėlų vakarą pro privataus namo valdas ėjęs vyras spyrė į vartus ir pasišalino. Vartų svirčiai atsilaisvinus, iš teritorijos pabėgo du vokiečių aviganio mišrūnai. Nors maždaug po valandos keturkojai buvo surasti, namo šeimininkė sako patyrusi ne tik turtinę, bet ir neturtinę žalą. Marijampolės apskrities pareigūnai ieško, tikėtina, piktybiškai pasielgusio asmens ir prašo visuomenės pagalbos jį surandant.

Nepažįstamasis spyrė į vartus

Incidentas vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotas Geležinkelio gatvėje vėlų birželio 27 dienos vakarą, apie 23.24 val. Iškart po įvykio marijampolietė teigė apie jį pranešusi policijos pareigūnams per elektroninę sistemą.

„Kai viskas vyko, jie buvo dviese – vaikinas ir mergina. Tačiau po spyrio pamatę, kad vartai prasivėrė, abu pabėgo ir, kaip numanau, pasislėpė kaimynų kieme. Pas mus gatvėje ne visada būna įjungti žibintai, todėl šunys ne iš karto pastebėjo, kad vartai – praviri. Kai vienas iš keturkojų po kurio laiko pro vartus išėjo ant šaligatvio, žvilgtelėjo į tą pusę, kur vaikinas ir mergina nubėgo, bet jų jau nematė. Kitu atveju būtų puolęs, nes vienas iš šunų yra dresuotas teritorijos apsaugai. Turiu didelių sveikatos problemų, jaučiausi nesaugi“, – pasakojo su redakcija susisiekusi Aurika.


Pridarė ne vien materialios žalos

Moters teigimu, nuo spyrio smūgio išlinko kiemo vartų sklendė ir spyna. „Tą vakarą jau buvau išgėrusi migdomuosius vaistus, nes kovoju su nemiga, ruošiausi atsigulti. Tačiau sulaukiau bičiulės skambučio, kuri paklausė, ar mano šunys yra namie. Atsakiau, jog tikriausiai namie, nes jie neturi jokios galimybės pabėgti – viskas aptverta. Tada ji tarstelėjo, kad ant žiedinės sankryžos blaškosi du keturkojai, labai panašūs į mano. Nieko nelaukdama išėjau į kiemą ir pamačiusi pravirus vartus, tekina išbėgau, nors to daryti man negalima dėl stuburo problemų“, – atviravo marijampolietė.

Nubėgusi prie minėtos žiedinės sankryžos savo šunų Aurika teigė nepamačiusi, tačiau, laimė, ji sutiko jauną porą, pravažiuojančią automobiliu. Būtent jie ir padėjo surasti keturkojus, kurie esą buvo gana toli nuklydę. „Kalytė yra vienuolikos metų, ji – ligota, o trejų metų patinas šlubavo, gal persitempė. Pati taip pat jaučiausi labai prastai, – kitą dieną vos pajudėjau, pasekmes sveikatai jaučiu iki šiol“, – neslėpė ji.

Pati taip pat jaučiausi labai prastai – kitą dieną vos pajudėjau, pasekmes sveikatai jaučiu iki šiol.

Atvejis – ne pirmas

Pasak pašnekovės, toks piktavališkas elgesys nėra pirmasis atvejis. Prieš kelerius metus, sakė moteris, minėtam jaunesniam šuniui kažkas įpjovė į snukį. Būtent tada ji nieko nelaukusi prie namo įsirengė vaizdo stebėjimo kameras.

„Anksčiau nesuprasdavau, kodėl mano šunys dažnai loja stovėdami prie kiemo vartų. – ypač ant vaikų. Tačiau įsigijusi kameras pamačiau, kad pro vartus dažnai praeina neblaivūs asmenys ar jaunuoliai bei vaikai. Praeidami jie erzina gyvūnus, trankydami į vartus ar kišdami pagalius, skėčius, rankas – elgiasi neatsargiai. Šunys tiek išerzinti svetimų, kad jie nuolat loja kone draskydamiesi“, – pastebėjo su piktavališku elgesiu susidūrusi marijampolietė.

Prašo pagalbos

Marijampolės apskr. Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjas Renatas Siaurusaitis patvirtino, jog pranešimas apie atvejį pareigūnus pasiekė ankstų birželio 28 dienos rytą – 04.53 val. Dėl incidento pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos (LR) Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 115 straipsnį (Tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Policijos pareigūnai prašo pagalbos atpažinti vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotą asmenį ir informuoti telefono nr. 112 arba parašyti žinutę į Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haha labela

Haha labela portretas
Protingų toje aplinkoje nėra.

:)

:) portretas
Pas tave logikos niekada nebuvo ;) bet protingi supras esme ;) Gero vakaro ;) |°| ○ ○

Bela labela

Bela labela portretas
Nesuprantu, kam straipsnis Kauno dienoje, apie kažkokią vargše moteriške Marijampolėje? Logikos 0. Nes 1-is niekur niekas nespardys vartų. 2- jei būtu dresiruoti šunys saugoti aplinką, jie iš teritorijos nebūtų iseja. 3- drauges naktį plavineja, pamato šunis, ir skambina prigerusiai vaistų moteriškei,? Logikos 0 kvadratu deja.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių