Quantcast

Pažeidėjams į Lietuvą patekti nesutrukdė net pakilęs Šešupės vanduo

  • Teksto dydis:

Šakių rajone pasieniečiai sulaikė tris sienos pažeidėjus – du Rusijos ir vieną Kirgizijos piliečius. Jie iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą pateko perplaukę Šešupę, kuria eina siena.

Prieš vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šakių rajono Žiūrių kaimo prieigose pastebėjo laukais einančius tris vyrus. Nuo šios vietos iki sienos su Rusija – mažiau nei kilometras. Lietuvos ir Rusijos siena čia eina Šešupės viduriu.

Pasieniečiai trijulę sulaikė. Paaiškėjo, kad tai savo šalių pasus turėję 29-erių ir 36-erių Rusijos piliečiai bei 43-ejų Kirgizijos pilietis. Jie neturėjo dokumentų, patvirtinančių teisėtą patekimą į Lietuvą.

Kinologas su tarnybiniu šunimi patikrino vietovę. Keturkojis pėdsekys nuo užsieniečių sulaikymo vietos nuvedė prie Šešupės. Paaiškėjo, kad sulaikytieji iš Rusijos pusės perplaukė upę ir nelegaliai pateko į Lietuvą. Šešupėje šiuo metu vanduo yra pakilęs, jos plotis pažeidimo vietoje siekia apie 15 metrų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytuosius  pasieniečiai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių