Quantcast

Pasienyje sulaikytas vogtas vilkikas ir dvi puspriekabės

  • Teksto dydis:

Antradienį pasienyje su Baltarusija dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė, įtariama, vogtą vilkiką ir dvi puspriekabes.

VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „Volvo“ su rusiškais numeriais ir jį vairavusio 29-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Jie buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams įtarimų sukėlė prie vilkiko prikabinta puspriekabė „Schmitz“ su latviškais numeriais. Pasieniečiai nustatė, kad ši 2013 m. gamybos puspriekabė nuo praėjusių metų gruodžio pradžios kaip, įtariama, vogta yra ieškoma Latvijoje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Trečiadienį ryte puspriekabė ir vilkikas buvo saugomi Medininkų punkte. Ten pat buvo ir baltarusis vairuotojas.

Tą patį antradienį Lavoriškių punkte pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos įvažiuojančio vilkiko „Volvo“ su puspriekabe (nuotraukose) ir jo vairuotojo, 55-erių Baltarusijos piliečio, dokumentus. Ant 2008 m. gamybos vilkiko buvo rusiški numeriai, ant puspriekabės – lietuviški. VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vilkiko kaip, įtariama, vogto, paieška Lietuvoje paskelbta prieš dvi savaites. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Aiškinamasi, ar vilkikas iš Lietuvos neišvyko anksčiau, nei buvo paskelbta oficiali jo paieška.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Sulaikytas „Volvo“ saugomas Vilniaus rinktinėje. Atkabinta puspriekabė grąžinta jos savininkui.

Dar vieną, įtariama, vogtą puspriekabę antradienį sulaikė Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai. Šalčininkų punkte jie patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuojantį vilkiką „MAN“, ant kurio buvo baltarusiški numeriai, su puspriekabe „Schmitz“. Ant jos buvo rusiški numeriai.

Sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs 51 metų baltarusis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir vilkiko dokumentus. Tačiau duomenis apie puspriekabę tikrinę pasieniečiai netrukus nustatė, kad šios transporto priemonės kaip, įtariama, neteisėtai pasisavintos ieško Vilniaus policija.

Apie tai VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui. Įtartina puspriekabė trečiadienį ryte tebebuvo saugoma Šalčininkų punkte. Vilkiko vairuotojas procesinių sprendimų trečiadienį ryte laukė Tribonių užkardoje.

Pernai pasieniečiai iš viso sulaikė 93, įtariama, vogtas transporto priemones. Iš jų 50 buvo lengvieji automobiliai, 21 – krovininis. Taip pat sulaikyta 16 priekabų ir puspriekabių bei 6 kitos transporto priemonės.

38 tokias mašinas VSAT pareigūnai sulaikė prie sienos su Baltarusija, 29 – prie ES vidaus sienos su Lenkija, 14 – prie sienos su Rusija, 8 – šalies viduje ir 4– pajūryje.

Pagal markes tarp šių sulaikytų transporto priemonių daugiausiai buvo BMW (12), „Mercedes Benz“ (11), „Volkswagen“ (10) ir „Toyota“ (9) automobilių.

Įvažiuojant į Lietuvą sulaikytos 64, įtariama, vogtos transporto priemonės, išvažiuojant iš Lietuvos – 21.

Pagal pilietybes dažniausiai tokias mašinas vairavo Lietuvos (42), Rusijos (21) ir Baltarusijos (13) piliečiai.

Iš VSAT pareigūnų 2014 m. sulaikytų automobilių daugiausiai buvo pavogta Vokietijoje – 20, Ispanijoje – 8, Prancūzijoje – 7, Olandijoje ir Italijoje po 6, Lietuvoje, Bulgarijoje ir Danijoje - po 4, Belgijoje – 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių