Quantcast

Neteisėtai sieną kirtusį rusą teismas leido suimti mėnesiui

  • Teksto dydis:

Rusijos pasieniečiu prisistačiusį neteisėtai Lietuvos sieną kirtusį Rusijos pilietį, kuris šeštadienį buvo neblaivus sulaikytas Lietuvos teritorijoje, teismas leido suimti mėnesiui.

Tai BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Tauragės apylinkės prokuratūra, sprendimą dėl kardomosios priemonės priėmė Tauragės rajono apylinkės teismas.

Rusijos pilietį Pagėgių rinkitės Rociškių užkardos pareigūnai sulaikė Lietuvos teritorijoje, ankstų šeštadienio rytą, kai šis perplaukė Šešupę. Vyras neturėjo dokumentų, o Lietuvos pasieniečiams prisistatė esąs Rusijos pasienio tarnybos pareigūnas. Naujienų portalas 15min.lt skelbia, kad rusas sulaikytas šeštadienį, apie 7 valandą, Šakių rajono Žiūrų kaimo prieigose.

Kaip anksčiau BNS patvirtino vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Rusijos pilietis buvo neblaivus - jam nustatytas 1,8 promilių girtumas.

„Žinoma tai, kad žmogus perplaukė Šešupės upę į Lietuvos teritoriją, prisistatė pasieniečiu, pasakė, kad pasiklydo, buvo stipriai išgėręs – nustatytas 1,8 promilės girtumas. Su savimi jis dokumentų neturėjo“, – BNS sakė vidaus reikalų ministras E. Misiūnas.

Kaip BNS patvirtino VSAT vadas Renatas Požėla, asmenį ankstų šeštadienio rytą Pagėgių rinkitės Rociškių užkardos pareigūnai sulaikė vietovėje tarp Jurbako ir Šakių, kur valstybės sieną skiria Šešupė.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė patvirtino, kad pirminiais duomenimis sulaikytasis dėl neteisėto sienos kirtimo yra Rusijos pilietis. Prokurorai dar tikslina asmens duomenis, sprendimas dėl kardomosios priemonės gali būti priimtas ir nelaukiant pirmadienio.


Šiame straipsnyje: pasienissiena su rusijarusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rusai estus grobia, mes - rusus?.. :S

stebetojui

stebetojui portretas
koncervai tilta saugojo prie baltarusijos o apie upeli negalvojo .kodel koncervatoriai nesaugo upelio

Labai

Labai portretas
Labai teisingai Lietuvoje yra itatymai, kuriu reikia laikytis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių