Quantcast

Pasienyje su Baltarusija įkliuvo kontrabandinių cigarečių krovinį nešęs alytiškis

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Baltarusija Kabelių užkardos pareigūnai sulaikė alytiškį, kuris su bendrininkais į Lietuvos gilumą gabeno 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešimo, antradienį miške ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu patruliavę pasieniečiai pastebėjo kelis asmenis. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo sienos su Baltarusija.

Stebimi pasieniečių nešikai atėjo nuo sienos su Baltarusija ir gabeno dėžes. Prie jų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, kad krovinį būtų patogiau nešti. Pasieniečiams iš tolėliau artėjant prie nešikų šie irgi pastebėjo pareigūnus, metė dėžes ir spruko gilyn į mišką.

Iškart aplinkinėms miškingoms vietovėms netoli Latežerio šukuoti buvo pasitelkti papildomi Kabelių pasieniečių ekipažai ir kinologai su tarnybiniais šunimis.

Po gaudynių sulaikytas 24 metų Alytaus gyventojas.

Iš viso kontrabandininkai gabeno 10 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ ir  „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 33 tūkst. eurų.

Likusieji cigaretes gabenę ir pasprukę asmenys ieškomi.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
duokit zmonem ant duonos uzsidirbti,komskiai furom veze niekas negaude, o cia pora deziu !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių