Quantcast

Pasienyje – neįprasta ramybė: per parą į Lietuvą nebandė patekti nė vienas migrantas

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai per parą pasienyje su Baltarusija neapgręžė nė vieno migranto, vienas užsienietis įleistas dėl humanitarinių priežasčių, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tai pirmas toks atvejis nuo rugpjūčio, kai pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus. Kiti mažiausi skaičiai fiksuoti spalio 7 dieną, kai apgręžtas vienas užsienietis, ir rugpjūčio 21 bei 24 dienomis, kai jų buvo po du.

Paskutinį kartą situacija, kai pasienyje su Baltarusija nebuvo nė vieno migranto, pasak VSAT, fiksuota birželio 25 dieną.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį įleistas vienas užsienietis. Pasak VSAT, šis atvejis nėra susijęs su Baltarusijos režimo organizuotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais.

Pirmadienį neįleistųjų į šalį migrantų buvo 23, sekmadienį – 24, šeštadienį – 14, penktadienį – 30, ketvirtadienį – 33, trečiadienį – 37.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7853, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iraqi Airways

 Iraqi Airways portretas
Dabar šaltis yra mūsų sąjungininkas. Gaila kad žada trumpai trukti.Savaitgaly vėl prognozuojamas atšilimas.Tai vėl pasipils. Pasieniečiai nepraraskite budrumo. Visur atspausdinkite Kurdistano premjero Masrouzo Barzani interviu " Sky News Arabia", kur jis sako,kad Kurdistane nerasite nei vieno kuriam grėstų pavojus ar skurdas toks nuo kurio reiktų bėgti.Juolab tiems kurie turi tiek pinigų kiek sumoka už šitą kelionę. Ir kabinkite šitą interviu, duokite skaityti tiems murziams, ir klauskite , ar jiems negėda?

Stel

Stel  portretas
Ruošiami šturmui. Juk patys prisipažino, kad liepia brautis per sieną

Morgana

Morgana portretas
Atšils ir vėl lys iš visų pakampių. Skėriai šalčio bijo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių