Quantcast

Pasienyje – didžiausias šiemet neįleistų migrantų skaičius, trys slėpėsi baltarusio vilkike

  • Teksto dydis:

Po trijų dienų pertraukos į Lietuvą iš Baltarusijos vėl bandė patekti neteisėtų migrantų – ketvirtadienį pasieniečiai neįleido 18 tokių užsieniečių, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Anot pasieniečių, šiemet tai yra didžiausias neįleistųjų skaičius per parą.

Trečiadienį, antradienį, pirmadienį ir penktadienį pareigūnams neteko apgręžti nė vieno migranto, sekmadienį neįleisti keturi užsieniečiai, šeštadienį – vienas.

Penktadienio vidurnaktį pasienyje su Baltarusija baigia galioti nuo lapkričio 10-osios įvesta nepaprastoji padėtis. Nuo šeštadienio Lietuvoje veiks lengvesnis – ekstremalios situacijos – režimas, paskelbtas pernai kilus migracijos krizei, nebebus taikoma ribojimų patekti į pasienio zoną.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių ketvirtadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Ketvirtadienio neįleistųjų statistikoje yra ir trys, pirminiais duomenimis, Irako piliečiai, aptikti baltarusio vairuojamame vilkike.

Šis vilkikas su puspriekabe vyko vakare per Medininkų kontrolės punktą. Per patikrą muitinės pareigūnai puspriekabėje, kurioje buvo į maišus supakuotas anglies krovinys, aptiko tris asmenis. Pasieniečiai juos išlaipino.

Migrantai turėjo Irako piliečių pasus be Šengeno vizų. Jų savijauta buvo gera, asmenims pagalbos neprireikė.

Į Lietuvą neįleistas ir vairuotojas baltarusis. Jį kartu su vilkiku, puspriekabe ir kroviniu pasieniečiai taip pat grąžino į Baltarusiją.

Reikiamus formalumus atlikę VSAT pareigūnai atsisakė leisti šiems užsieniečiams atvykti į šalį ir juos grąžino į Baltarusiją.

Į Lietuvą neįleistas ir vairuotojas baltarusis. Jį kartu su vilkiku, puspriekabe ir kroviniu pasieniečiai taip pat grąžino į Baltarusiją.

Ketvirtadienio dieną pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, vėl buvo girdėti pabūklų šūviai. Vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje iššauta dešimt signalinių raketų, tačiau pasieniečiai nenurodo, ar tai kaip nors susiję su neteisėta migracija.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko per 8,1 tūkst., tačiau kai kurie iš šių asmenų galėjo mėginti patekti į šalį ne po vieną kartą.

Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 32 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus, trečiadienį – 42, antradienį – 39, pirmadienį – 42. Lenkijos pasieniečiai trečiadienį iš Baltarusijos neįsileido 16 tokių užsieniečių, pirmadienį ir antradienį – po 68 kasdien.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Tvarka \\\\\.../////

>>>Tvarka  \\\\\...///// portretas
Turi būti tvarka.

Tvarka

Tvarka portretas
Neileisti nei vieno parazito i Lietuva. Jei koks teroristas prasmuko, kuo skubiau deportuoti is salies. Cia banditai nereikalingi. Lauk slykstynes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių