Quantcast

Pasienio vaizdo stebėjimo sistema padėjo sučiupti brakonierius

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė du vietinius gyventojus, Neryje, įtariama, neteisėtu būdu gaudžiusius žuvis. Brakonierius identifikuoti pasieniečiams padėjo įrengta sienos su Baltarusija vaizdo stebėjimo sistema.

Trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Prienų kaimu pastebėjo du įtartinai besielgusius vyrus ir netoliese stovėjusį automobilį „Volkswagen Touareg“. Buvo matyti, kaip Neries pakrantėje įsitaisę vyrai kažką mėto ir traukia iš vandens. Nerimi eina Lietuvos siena su Baltarusija, kurią VSAT pareigūnai stebi elektroninėmis priemonėmis.

Į įvykio vietą nuvykęs pasieniečių patrulis, kaip teigiama VSAT pranešime, sulaikė 40 ir 43 metų vyrus, Švenčionių rajono gyventojus. Paaiškėjo, kad brakonieriai specialiais kabliais Neryje gaudė žuvis – automobilyje rastas juodos spalvos maišas, kuriame buvo 4 lynai, tiek pat karšių ir ešerys.

„Kabliavimas“ – dažnai pasitaikantis brakonieriavimo būdas, kuriuo žalojamos žuvys. Į vandenį įmestas ir kranto link traukiamas prie valo pririštas aštrus kablys dažnai kabina ir drasko žuvų žiaunas, pilvus ar uodegas.

Apie sulaikytus brakonierius VSAT pareigūnai pranešė Vilniaus valdybos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojams. Tą pačią dieną abu pažeidėjai ir pagautos žuvys perduoti šios žinybos atstovams. Jie įvertins gamtai padarytą žalą ir priims sprendimą, kokias skirti baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių