Quantcast

Pasieniečių šuo aptiko kontrabandininkų paliktą cigarečių krovinį

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone vokiečių aviganis Praidas aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį. VSAT pareigūnams įkliuvo, įtariama, su rūkalų gabenimu susijęs vietinis gyventojas.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos patruliai bei kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Praidu patikrino ruožą ties Šalčininkų rajono Stalgionių mišku.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos iš kolegų Baltarusijoje apie tai, kad čia galimai mėginta gabenti neteisėtą krovinį.

Vietovę apžiūrinėjęs šešerių metų Praidas pasieniečius mišku nuvedė maždaug 100 metrų nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą.

Čia rasti keturi polietileno plėvele apvynioti ryšuliai. Juose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ Gold“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Informaciją apie rastą neteisėtą krovinį VSAT pareigūnai perdavė ruože budėjusiems kolegoms.

Netrukus kelyje Kmelninkai – Dailidės, už maždaug pusantro kilometro nuo aptikto cigarečių krovinio, pasieniečiai patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“. Jį vairavo VSAT pareigūnams nekart su nelegaliomis prekėmis įkliuvęs 23 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Vyrui po apklausos įteiktas šaukimas atvykti į G. Žagunio užkardą. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kis

kis portretas
va ka reiketu apdovanuoti bent medaliuku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių