Quantcast

Pasieniečiams įkliuvo kontrabandininkas su 2 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Baltarusija pasieniečiai su įkalčiais sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris su bendrininku į Lietuvos gilumą gabeno 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Šeštadienio naktį miške ties Šalčininkų rajono Maciučių kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai aptiko 8 ryšulius, apvyniotus polietileno plėvele. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – maždaug 800 metrų. Prie ryšulių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, kad krovinį būtų patogiau gabenti.

Pasieniečiai čia liko pasaloje. Paryčiais jie pastebėjo, kaip į šią vietą atvažiuoja automobilis „Audi A8“ su lietuviškais registracijos numeriais. Iš jo išlipę du vyrai atsargiai apsidairė, nieko neįtardami čiupo ryšulius ir ketino nešti juos į automobilį. Tuomet iš tolėliau surengtos pasalos pasirodė VSAT pareigūnai. Nešikai  metė savo krovinius ir spruko. Vienas bėglys pasišalino automobiliu, kitas bandė pabėgti mišku. Jį nusiviję pasieniečiai bėglį sulaikė.

Buvo iškviestas VSAT kinologas su vokiečių aviganiu Praidu. Keturkojis pėdsekys patikrino vietovę, tačiau nieko įtartino nebuvo aptikta. Valstybės sienos pažeidimas nenustatytas. Gali būti, kad šis krovinys iš Baltarusijos buvo tiesiog permestas per sienos liniją jos nepažeidžiant.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 21 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Antro kroviko tapatybė nustatyta, jis ieškomas. Iš viso kontrabandininkai gabeno 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Nešikams gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausų VSAT pareigūnai sulaikytajam įteikė šaukimą atvykti į teismą, kur bus nagrinėjama jo byla, ir paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių