Quantcast

Pasieniečiams įkliuvo Kazachstano pilietis: pateikė, įtariama, suklastotą dokumentą

  • Teksto dydis:

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją važiavusį kazacho vairuotą vilkiką su puspriekabe. Šios draudimo liudijimas, įtariama, yra suklastotas.

Pirmadienį naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „Daf“ su puspriekabe „Koegel“ dokumentus.

Lenkiškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 40-ies Kazachstano pilietis. Į Baltarusiją puspriekabėje su lenkiškais numeriais jis vežė du mikroautobusus ir du lengvuosius automobilius.

Be kitų dokumentų, vairuotojas patikrą atlikusiems pasieniečiams padavė ir transporto draudimo liudijimus. VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad puspriekabės lietuviškas dokumentas yra, įtariama, suklastotas.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Transporto priemonės saugomos Lavoriškių punkte. Kazachas po apklausos paleistas jam skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių