Quantcast

Pasieniečiai sulaikė du kontrabandininkus – gabeno 6 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone pasieniečiai su įkalčiais sulaikė kontrabandinius rūkalus gabenusius Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojus. Trečiam kontrabandininkui pavyko pasprukti. Vyrai gabeno 6 tūkst. pakelių cigarečių.

Šeštadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Lazdijų rajono Varviškės kaimo ribose, pastebėjo tris įtartinus asmenis su nešuliais. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo sienos su Baltarusija.

Nešina kroviniu įtartina trijulė ėjo į Lietuvos gilumą. Pamatę artėjančius pasieniečius nešikai metė krovinį ir mišku spruko į skirtingas puses.

24-erių Lazdijų rajono ir 47-erių Druskininkų savivaldybės gyventojus pasieniečiai sulaikė vietoje. Trečiam nešikui pavyko pasprukti, todėl į šią vietą miške nedelsiant atvyko Kapčiamiesčio pasienio užkardos kinologas su šešerių metų vokiečių aviganiu Satu. Nuo vietos, kurioje trečias nešikas metė savo gabentus ryšulius, Satui buvo duota komanda patikrinti vietovę. Šuo užuodė pėdsakus ir jais mišku ėmė vesti į Lietuvos gilumą, tačiau už dviejų kilometrų pėdsakus pametė. Bėglio tapatybė nustatinėjama.

Paaiškėjo, kad nešikai į Lietuvos gilumą gabeno 6 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Rūkalų pakuotės buvo sudėtos į tarpusavyje surištus polietileno maišus. Prie nešulių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos patogesniam gabenimui.

Dėl kontrabandos Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abiem nešikams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vyrams skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti bei dokumentų poėmiai.

Cigaretės saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių