Quantcast

Apgręžta vienuolika neteisėtų migrantų, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl suklastoto dokumento

Trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą neįleido vienuolikos migrantų, kurie neteisėtai bandė patekti iš Baltarusijos, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienį ir pirmadienį bandymų neteisėtai kirsti sieną nefiksuota, o sekmadienį pasieniečiai neįsileido keturių migrantų. Šeštadienį ir penktadienį mėginimų neteisėtai patekti į Lietuvą irgi nebuvo, o praėjusį ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė devyniolika užsieniečių.

Trečiadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasirinktiniam patikrinimui sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį autobusą, vykusį iš Estijos į Lenkiją. Tikrinant jo keleivių dokumentus paaiškėjo, kad vienas vyras jų neturi. VSAT pareigūnams jis prisistatė Alžyro piliečiu.

Asmens daiktų apžiūros metu užsieniečio bagaže Kalvarijos pasieniečiai aptiko neva jo vardu išduotą belgišką asmens tapatybės kortelę. Pirminiais duomenis, tai – klastotė. Pasieniečiai vyrą sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai iš viso šiemet neįsileido 1886 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti užsieniečių.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106. Kai kurie užsieniečiai sieną bandė kirsti ne vieną kartą.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių