Quantcast

Pasidžiaugė trumpai: policija iš girto jaunuolio atėmė prieš keturias valandas pirktą automobilį

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono gyventojas vairavo neblaivus, todėl policija iš jo paėmė prieš keturias valandas įsigytą automobilį.

Sekmadienio vidurdienį pareigūnai Žaiginio miestelyje 23 metų vaikiną pastebėjo prie automobilio vairo.

Jis vairavo „Peugeot 406“, kurį, kaip paaiškėjo vėliau, buvo nusipirkęs tik prieš keturias valandas Ariogaloje. Į alkoholio matuoklį vairuotojas įpūtė 1,57 promiles alkoholio.

Teisės vairuoti neturintis vaikinas atsidūrė areštinėje, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, automobilis nuvežtas į stovėjimo aikštelę. Teismas spręs klausimą dėl jo konfiskavimo, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Žaiginiškiui tą pačią dieną buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimo.

Dar iki vaikino sulaikymo į pareigūnus kreipėsi jo sugyventinė, prašydama pagalbos sustabdyti jo švaistymąsi jos pinigais. Moteris kortelę padavė sugyventiniui, tačiau kitos dienos ryte pamatė, kad sąskaita visai tuščia. Nebeliko visų 628 eurų.

Kaip paaiškėjo, pusė jų išleido įvairiose parduotuvėse ir bankomatuose, pusę jų sugyventinis išleido įsigyti automobiliui, kurio tuoj pat ir neteko.

Prieš metus vaikinas prarado dar vieną automobilį, taip pat ir ketveriems metams teisę įsigyti vairuotojo pažymėjimą, kadangi buvo sulaikytas, kai prie transporto priemonės vairo sėdo neturėdamas teisės vairuoti ir neblaivus. Tada jam buvo nustatytas vidutinis 1,87 promilės girtumas.

Įtartinai manevruojantį „Audi A4“ policijos pareigūnai pastebėjo taip pat Žaiginio miestelyje. Vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir dideliu greičiu spruko nuo jų.

Bėgdamas nuo pareigūnų, vairavimo patirties neturintis vaikinas nesuvaldė transporto priemonės, atsitrenkė į betoninį stulpelį ir iš spruko toliau. Bėglį sustabdė pasėlių laukas, kuriame jis užklimpo.

Paaiškėjo, kad neturintis teisės vairuoti ir neblaivus Žaiginio gyventojas vairavo neįregistruotą ir civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą transporto priemonę.

Teismo sprendimu, jam buvo skirta 20 parų arešto, 1100 eurų bauda, ketveriems metams atimta teisė įgyti teisę vairuoti ir konfiskuotas automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vareikis \\\\\.../////

Vareikis  \\\\\...///// portretas
Kandidatas į seimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių