Quantcast

Parlamentarui R. A. Ručiui pareikšti įtarimai

  • Teksto dydis:

Seimo nariui Rimui Antanui Ručiui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, penktadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Seimo narys Rimas Antanas Ručys paskelbtas įtariamuoju dėl prekybos poveikiu, penktadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Anot STT atstovo Ruslano Golubovo, parlamentaras iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos įtariamuoju tapo dar balandžio pirmą dieną.

„Jam buvo surašyti ir išsiųsti įtarimai. Nuo balandžio pirmosios jo statusas byloje yra įtariamasis“, - sakė jis.

Pasak R.Golubovo, kitų procesinių veiksmų R.A.Ručio atžvilgiu ikiteisminiame tyrime nebuvo atlikta.

Seimas parlamentaro teisinę neliečiamybę panaikino kovo pabaigoje. Neliečiamybės panaikinimo dieną blogai pasijutęs R.A.Ručys buvo išvežtas į Santariškių klinikas. Vėliau Seimo narį pervežė į Kauno klinikas, iš kurių jis išleistas balandžio 3 dieną.

Prokurorai teigia surinkę duomenų, kad R.A.Ručys iš prodiuserio Rolando Skaisgirio paėmė šimtatūkstantinį kyšį, žadėdamas paveikti valstybės tarnautojus.

Prokurorai buvusiam partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingajam sekretoriui R.A.Ručiui anksčiau teigė norintys pateikti įtarimus dėl kyšio paėmimo ir apgaulingos buhalterijos tvarkymo organizavimo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, Seimo narys veikdamas organizuotoje grupėje su tos pačios partijos nariais Algimantu Juocevičiumi ir Ervinu Raistenskiu 2013 metų spalį iš televizijos prodiuserio R.Skaisgirio priėmė kyšį.

Prokurorų duomenimis, „tvarkiečių“ nurodymu už tiksliai nenustatytą, bet ne mažesnį kaip 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) kyšį daryta įtaka Vidaus reikalų ministerijos tarnautojams, kad jie organizuodami viešuosius pirkimus diskriminuotų kitus dalyvius ir neteisėtai proteguotų R.Skaisgirio atstovaujamas įstaigas. Iš viso minėti keturi viešieji pirkimai.

Mainais už tai prodiuseris esą turėjo suorganizuoti renginį „Pirk dramblį“, kuris, pasak pateiktos medžiagos, buvo skirtas populiarinti partiją „Tvarka ir teisingumas“ bei jos pirmininką Rolandą Paksą.

R.A.Ručys savo kaltę kategoriškai neigia. Su parlamentaru penktadienį BNS nepavyko susisiekti.

R. A. Ručys yra garsios Kauno advokatės Aušros Ručienės sutuoktinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimtai

Rimtai portretas
Gal jau laikas nutraukt tuos pasityciojimus is istatymu : vieni - gudruoliams , kiti - kuprotiems tarnams ...

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
TAIP LABAI MATOSI ŠIANDIEN KAIP YRA PUOLAMA MŪSŲ TT PARTIJA IR JOS AKTYVUS NARIAI- TĄ AŠ IR ASMENIŠKAI PAJUTAU , KAIP PRIEŠ RINKIMUS MANE PUOLE, ŽEMINA MANE KAIP RUSA, PAVADINO SEPARATISTU, NORS TEN NE BUVAU -PROTINGI SUPRAS , O KVAILIAMS ATLEIDŽIU , NES ŽINIASKLAIDA IR TV DARO TA KĄ JIEMS ,,LIEPIA ''-SEKMES KAUNO ŠLYKŠTAME POLITINIAME GYVENIME-VLADIMIR MOSKVIČIOV IŠ KAUNO MIESTO.

Dundukas

Dundukas portretas
Matosi iš nuotraukos,kad abu-suktos asmenybės-velnio nešti ir pamesti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių