Quantcast

Pareigūnams įkliuvo nelegalūs naminio alaus gamintojai: gresia bauda

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities policija skelbia Pakruojo krašte išaiškinusi nelegaliai naminį alų gaminusius ir juo prekiavusius asmenis.

Kaip pirmadienį pranešė policija, sausio 15-osios vakare Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai Pakruojo kaime sutiko vyrą, kuris nešėsi butelį alaus.

Pareigūnams paklausus, jis pasakė, kad pusantro litro naminio alaus įsigijo iš netoliese gyvenančios 77 metų moters.

Ji pareigūnus tikino, kad alaus nepardavinėja, o butelį minėtam vyrui davusi už dyką. Ji tvirtino, kad namuose alaus daugiau nėra, išskyrus dar vieną pusantro litro butelį, kuris skirtas artėjančiam vyro gimtadieniui.

Vis dėlto užėję į moters lauko virtuvę, pareigūnai išvydo visą sandėlį įvairios talpos statinių, pripildytų rudu skysčiu, turinčiu specifinį namų gamybos alaus kvapą. Visose statinėse buvo apie 570 litrų alaus.

Šeimininkė ėmė aiškinti, kad alų gamino jos sūnus ir kad visą alų planuoja sunaudoti savo reikmėms: vyro gimtadieniui, jį švęs kitą savaitgalį.

Moters versija nepatikėję pareigūnai pradėjo jai administracinę bylą.

Dar vieną naminio alaus prekeivę pareigūnai Pakruojyje sulaikė kitą dieną – 51 metų moters namuose aptikta 110 litrų skysčio, turinčio specifinį namų sąlygomis gaminto alaus kvapą. Jai irgi pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Policija primena, kad už naminių alkoholinių gėrimų, išskyrus pagal norminius dokumentus pagamintą alų, kuriam gaminti turimas nustatyta tvarka išduotas leidimas, pardavimą ar kitokį realizavimą gresia kelių šimtų eurų bauda, o visas gėrimas konfiskuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių