Quantcast

Paradoksalu: sukčiavimu įtariama joniškietė pati tapo sukčių auka, žala – tūkstantinė

  • Teksto dydis:

Sukčiavimu įtariama joniškietė pati tapo kriptovaliutos prekyba prisidengusių sukčių auka, trečiadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Policijos teigimu, vienos Joniškio rajono įstaigos vadovas rugsėjį pastebėjo įtartinus pinigų pervedimus į sporto klubo, su kuriuo buvo vykdomi bendri projektai, sąskaitą.

Vėliau paaiškėjo, kad per devynis kartus buvo pervesti 104 tūkst. eurų. Jie atsidūrė įstaigos apskaitininkės, kuri sporto klube dirbo ir buhaltere, asmeninėse sąskaitose.

„Įtariama, jog apskaitininkė, direktoriui atostogaujant, klastojo sąskaitas-faktūras ir jas pateikdavo centralizuotai buhalterijai, kad ši atliktų pinigų pervedimus iš įmonės į sporto klubą, o iš pastarojo sąskaitos ji pinigus persivesdavo į savo asmenines sąskaitas“, – rašoma policijos pranešime.

51-erių metų moteriai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad pasisavintus pinigus moteris bandė investuoti į kritovaliutos prekybą, tačiau juos prarado tapusi sukčių auka.

Internete susigundžiusi skelbimu apie prekybą kriptovaliuta, netrukus moteris sulaukė rusiškai kalbančio žmogaus skambučio, šis pasiūlė investuoti ir paskubėti.

„Moters buvo paprašyta į nurodytą sąskaitą pervesti 250 eurų tam, kad prekybai kriptovaliuta jai būtų sukurtą internetinė platforma, prie kurios prisijungusi ji galėtų sekti, kiek yra investavusi ir kokį pelną investicijos duoda“, – teigia policija.

Tyrimo duomenimis, moteris sudarė galimybę sukčiams nuotoliniu būdu, per specialią programą, valdyti savo kompiuterį. Tokiu būdu kriptovaliutos prekyba prisidengę sukčiai jungdavosi prie moters elektroninės bankininkystės ir iš jos sąskaitos darydavo pavedimus kriptovaliutai pirkti.

Anot policijos, taip moteris iš pradžių sukčiams perleido 40 tūkst. eurų, o vėliau – sukčiavimu įgytus 100 tūkst. įstaigos eurų. Tuo metu moteris prisijungusi prie internetinės platformos matė, kad jos investicijos auga, tačiau tai buvo sukčių apgaulė.

Vėliau moteris pažadėjo pasisavintus įstaigos pinigus grąžinti, tuo metu ji savo platformoje matė, kad yra sukaupusi apie 600 tūkst. dolerių.

Pareiškusi norą pinigus išgryninti, moteris jų taip ir nesulaukė.

Policija teigia, kad sukčiai moterį apgaudinėjo sakydami, kad pinigai pervesti ne į tą sąskaitą, o vėliau ji sulaukė dar vienų sukčių, kurie, įtariama, buvo pirmųjų bendrininkai, pasiūlymo susigrąžinti prarastus pinigus už 50 tūkst. eurų.

Policija teigia, kad moteris pasiskolino pinigus ir bandė 600 tūkst. eurų atgauti, taip ji prarado ir pasiskolintus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
tokių žioplių netrūksta ir juos reikia bausti kaip sąmoningai apvoginėtojus ne tie kalti kurie siūlo kripto valiutą bet tie kalti kurie su tokiais kriptininkais sąveikauja.Tiesiog žiopla boba

Ten

Ten portretas
kur dideli pinigai, draugystės nėra...

Anonimas

Anonimas portretas
Varnai varnai pasirodo kerta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių