Quantcast

Per parą neįleistas 71 migrantas, nuo rugpjūčio pasieniečiai apgręžė jau 7 tūkst. nelegalų

Per praėjusią parą į Lietuvą iš Baltarusijos neįleistas 71 neteisėtai sieną bandęs kirsti migrantas, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Nuo rugpjūčio pradžios pasieniečių neįleistų į Lietuvą migrantų skaičius perkopė 7 tūkst., teigiama pranešime.

Pastarosiomis dienomis pareigūnai stebi į Lietuvą bandančių patekti migrantų skaičiaus sumažėjimą, dar praėjusios savaitės pabaigoje siekiančių neteisėtai kirsti sieną asmenų skaičius per parą buvo triženklis.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių trečiadienį nebuvo. Nuo rugpjūčio, kai pradėta taikyti apgręžimo politika, dėl šių priežasčių į šalį buvo įleisti 163 migrantai.

Ryte ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis.

Vakare kaimyninėje šalyje ties Varėnos rajonu buvo iššautos trys signalinės raketos, ties Druskininkų savivaldybe – viena, nurodo pasieniečiai.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko, teigiama pranešime.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Praėjusią savaitę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir jiems mėginant šturmuoti sieną, Lietuvos pasienyje su Baltarusija mėnesiui įvesta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Tokių žmonių mums nereikia, kurie puola svetimos šalies sienas Tai terorizmas. Kodėl savo šalies nekuria , o veržiasi nelegaliai ir sužeidžia pasieniečius. Stiprybės pasieniečiams ir kariams ginat Tėvynės sienas

Segejus

Segejus portretas
Kodėl tu pikseli jų veidus? jie aiškiai suaugę vyrai. Kai fotografuojate lietuvius gatvėse, neuždengiate jų veidų, kodėl taip darote nelegaliems imigrantams, kas čia vyksta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių