Quantcast

Kaimynai apie situaciją Šilainių daugiabutyje: vabalai laipioja visur – ant veido, rankų

  • Teksto dydis:

Įvairiaspalviai sparnuočiai, prižiūrimi gyvūnų globėjų, dabar yra saugūs. Tačiau dar neseniai paukščiai daugiau nei metus buvo įkalinti viename Šilainių mikrorajone esančiame daugiabutyje. Kaimynai, neapsikentę smarvės bei į jų namus iš gretimo buto lendančių vabalų bei žiurkėnų, skundais užvertė tarnybas. Tačiau net konfiskavus 34 paukščius, atsikvėpti daugiabučio gyventojai neskuba – o kiek gyvūnų dar likę, pasakojama LNK reportaže.

„Asmuo laikė aštuonių skirtingų rūšių papūgas. Iš viso jų buvo 34. Patikrinimo metu asmuo mums nepateikė nei leidimo laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus, nei dokumentų, patvirtinančių teisėtą jų  įsigijimą“, – komentavo Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Pasak specialistų, šios rūšys unikalios, nes yra nykstančios ir Lietuvoje neaptinkamos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mažųjų ir didesnių papūgėlių natūrali gimtinė yra Indonezija, Javos sala“, – sakė „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Kaimynai sako, kad paukščių savininkas su niekuo nebendrauja, aplinkiniai jį mato retai. Durų jis neatidarė ir žurnalistams. Tačiau, pasak kaimynų, konfiskuotos kelios dešimtys papūgų – tik mažoji dalis. Kas likę bute?

„Yra ir paukščiai, ir šunys, ir žiurkėnai ateina pas mus“, – atviravo daugiabučio gyventojas.

Aplinkosaugininkai per reidą bute rado ir kitų gyvūnų, tačiau jų nekonfiskavo, nes leidimų jiems laikyti nereikia, o gyvūnais, atrodo, rūpinamasi.

„Patikrinimo metu matėsi, kad yra daugiau gyvūnų laikoma namuose. Matyt, žmogus turi tokį pomėgį“, – kalbėjo D. Jurevičius.

Kaimynai guodėsi ne vienerius metus kenčiantys nuo didelės smarvės ir triukšmo. Skundais jau ne pirmą kartą užverčia tarnybas. Gyventojai piktinosi, jog turi kęsti iš kaimyno į jų butus lendančius parazitus.

„Nori savo kambaryje pabūti, o ant užuolaidos – gal kokia dvidešimt tų vabalų. Atsigulus į lovą, atsiprašant, jie laipioja ant tavęs: ant veido,  rankų – visur“, – pasakojo jaunuolis, kokį diskomfortą tenka patirti dėl tokio kaimyno pomėgio.   

Nori savo kambaryje pabūti, o ant užuolaidos – gal kokia dvidešimt tų vabalų. Atsigulus į lovą, atsiprašant, jie laipioja ant tavęs: ant veido,  rankų – visur.

 

„Mažučiai vabaliukai ropoja. Jis kiek prisimenu, tiek ir laiko tuos gyvūnus“, – porino kita daugiabučio gyventoja.

Kam reikia tiek paukščių, vyras specialistams neaiškino. Tačiau požymių, kad jie būtų nelegaliai pardavinėjami, nerasta. Nors kaimynai mano priešingai.

„Manau, kad jis prekiauja tais gyvūnais, nes anksčiau jis prekiaudavo laiptinėje“, – sakė kaimynas.

Gyvūnų globėjai sako, kad paukščiai pas juos pateko neblogos būklės.

„Tiesa, vienas paukštelis parvežtas buvo negyvas. Tas transportavimas jam tikrai nepridėjo sveikatos. Mes sekame nurodymus, kuo juos maitino pats savininkas. Tačiau iš literatūros žinome, kad jie turėtų gauti truputėlį kitokį racioną“, – teigė J. Gustaitienė.

Visgi aplinkos apsaugos pareigūnai pradėjo tyrimą. Už nelegaliai laikytus paukščius kauniečiui gresia iki 300 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
22

Nu jo

Nu jo portretas
Perskaičiau ir peržiurėjau irašus, rašo, kad šitos paimtos papūgėlės laukinės, o kitos tai jau naminės, kad paliko, sako papūgėlės prižiurėtos, buvo tinkamos saligos, prekibos su jomis nėra, tai kokio velnio jas reikėjo paimti? Paroditos papūgėles tikrai nenikstančios, jos iprastos augintinei, Lietuvoje ir visoje europoje, tai ka grižtame i rusu laikus, jeigu nesivadovaujame europos istatimais, atėjo kas patiko ta ir paseme, apiplėšė ir kaškur paslėpe ir skelbe grese bauda ir gyvūnu konfiskavimas, o iš komentaro paiškėjo, kad paukščiai iškato paimti ir perduoti į Nuara, tai Nuaras slėpe pavokta žmogaus turta, tai idomu ar tai nėra nusikaltimas, nemanau, kad kas nors norėtu, kad i kaškieno namus ateitu ir pasiimtu, kompiuteri, telefona, lova ar kitu užgivetus daiktus ir kamnors juos atiduotu paturėti. o tam kurem vabalai vaikšto patarinas išsivalyti spinteles užsistovėjuses kruopas sukauptas bado atvejui ir tu išvardintu kenkėju neliks, nes jie yra nuo žmoniu prikaupto maisto.

Tiesa dėl daugebučiu

Tiesa dėl daugebučiu portretas
Lietuvoje sklando nuomonė, kad tik mes esame triukšmingi, nemalonūs, egocentriški ir chamiški kaimynai. Kurgi ne – neseniai šveicarų žurnalistai atliko savo šalies gyventojų apklausą, kaip jie vertina savo kaimynus. Pasirodo, net 64 proc. apklaustųjų nėra patenkinti šalia gyvenančiais žmonėmis. Pagrindiniai priekaištai – vaikų riksmas, triukšmingi vakarėliai, trepsėjimas, demonstratyvus kaimynų šaltumas ir cigarečių dūmai.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių