Quantcast

Panevėžio slaugos ligoninės vadovė bus teisiama dėl kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė Violeta Grigienė kaltinama per mažiau nei mėnesį paėmusi kyšius iš aštuonių asmenų, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliko tyrimo duomenimis, įtariama, kad buvusi direktorė pernai vasarą, liepos – rugpjūčio mėnesiais, iš aštuonių asmenų galimai paėmė nuo 100 iki 400 eurų siekiančius kyšius.

„Įtariama, kad neteisėtus atlygius iš pacientų artimųjų ligoninės direktorė gavo už įvairias ligoniams reikalingas paslaugas. Ikiteisminio tyrimo metu keturi asmenys, pripažinę davę kyšius V. Grigienei, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, dar keturi asmenys bus teisiami dėl papirkimo“, – nurodo prokuratūra.

Medikei pareiškus įtarimus, ji praėjusių metų rugpjūtį trims mėnesiams buvo nušalinta nuo visų ligoninėje užimamų pareigų. Kaip BNS informavo prokuratūros atstovė Vilma Mažonė, šiuo metu nušalinimas yra pratęstas iki rugpjūčio 17 dienos.

V. Grigienei už kyšininkavimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Medikės išsilavinimą turinti V. Grigienė anksčiau buvo Panevėžio rajono savivaldybės tarybos nare, priklausė Tėvynės sąjungos–Krikščionių demokratų partijai, 2004-siais dalyvavo rinkimuose į Seimą.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas \\\\\.../////

Faktas  \\\\\...///// portretas
Raskit durnę-ių,kad už 500 eur.į 1 mėnesį eitų valyti subinių,nors "išrinktieji" seimūnai už 3000 ev.nenori "dirbti",jei ant savaržėlių nedameta.___Va tiap.

Rasa

Rasa portretas
Mirus mano močiutei, paskambino mamai ir šaltu tonu pasakė pasiimti per 2 val. Apie elementarų užuojautos pareiškimą tokioje situacijoje ši ponia net neturi supratimo.

Apie \\\\\.../////

Apie  \\\\\...///// portretas
99 proc.ima,jei visus nuteis,kas dirbs?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių