Quantcast

Panevėžio pareigūnai sulaikė naktimis parduotuves siaubusius vagis

Nuo pernai metų spalio mėnesio iki šių metų vasario Panevėžio mieste buvo gaunami pranešimai apie įsibrovimus į parduotuves, kurių metu buvo vagiama viskas: cigaretės, alkoholis, higienos prekės, įvairūs darbo įrankiai, pavogti septyni dviračiai ir motoroleris. Suplanuoti nusikaltimai buvo atliekami žaibiškai ir naktimis.

Bendra parduotuvių patirta turtinė žala, kaip teigiama Panevėžio apskrities policijos pranešime, siekia apie 10 tūkst. eurų.

Itin intensyviai ir kruopščiai dirbę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė du įtariamuosius vyrus (gimusius 1982 ir 1953 m.). Tai – Panevėžio miesto gyventojai. Vienas iš įtariamųjų policijai žinomas, teistas. Atlikus kratas įtariamųjų namuose, dalis vogtų daiktų buvo rasta.

Vienam iš įtariamųjų paskirtas 3 mėnesių suėmimas, kitam švelnesnė kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorai.

Už tokį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių