Quantcast

Panevėžio merą komjaunuolių lyderiu vadinęs vyras turės sumokėti per 3 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas penktadienį pranešė, kad miesto merą Rytį Mykolą Račkauską komjaunuolių lyderiu vadinęs vyras buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl šmeižimo, tačiau turės sumokėti daugiau kaip 3 tūkst. eurų. 

Anot teismo, merą šmeižęs K. K. privalės sumokėti 1 tūkst. eurų R. M. Račkauskui, atlyginti 1,6 tūkst. eurų jo advokato išlaidų ir sumokėti 500 eurų į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

„Teismo posėdžio metu K. K. savo kaltę dėl jam pareikšto kaltinimo pripažino, atsiprašė nukentėjusiojo asmeniškai ir žadėjo atsiprašyti viešai, pasižadėjo atlyginti žalą“, – sakė bylą nagrinėjusi Panevėžio rūmų teisėja Odeta Gruodienė.

Teisėja priėmė sprendimą vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą vienerių metų laikotarpiui, nepaskiriant užstato.

Bylos duomenimis, K.K. savo feisbuko paskyroje parašė komentarus, kuriuose miesto merą įvardino komjaunimo nariu ir lyderiu.

„Taip jis paskleidė tikrovės neatitinkančią, savo turiniu ir kontekstu paniekinančią bei žeidžiančią informaciją, pažemino R. M. Račkausko garbę bei orumą, pakirto žmonių pasitikėjimą juo kaip asmeniu ir Panevėžio miesto meru“, –  rašoma teismo pranešime.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Roman Gorodeckij

Roman Gorodeckij portretas
Rašau netgi tyčia su savo tikra vardo pavarde. Elitas mano jog gali susidoroti su žmonėm naudodamas cenzūra, aš iskart nieko nelaukdamas kreipciaus į ES teismą. ES konstitucija leidžia vadint ką ir kaip nori. Beto šitas žmogus priklausė komsomolui oficialiai tad kas tik nori turi teise ji vadinti komjaunuoliu

Svetima gėda

Svetima gėda portretas
Jaučiu gėdą kad pas mus tokie teismai

manau

manau portretas
tuo laiku negalejome nebuti komjaunuoliais nebent sis veikejas patarnavo per misias baznycioje ir as manau kad sis zmogelis nubaustas neteistai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių