Quantcast

Pandeminiais 2020-aisiais smarkiai išaugo į Lietuvą įvežama alkoholio kontrabanda

  • Teksto dydis:

Pandeminiais 2020-aisiais smarkiai išaugo į Lietuvą įvežamo kontrabandinio alkoholio kiekiai, sako Muitinės atstovas.

Anot Muitinės departamento kriminalinės tarnybos atstovo Gedimino Kulikausko, pernai muitininkai sulaikė 14,5 tonos nelegalaus alkoholio, kai užpernai – 2,5 tonos.

„Fiksuojame gana žymius įvežamus kiekius, palyginti su užpernai. Pernai sulaikėme 14,5 tonos nelegalaus alkoholio, kai 2019 metais – 2,5 tonos. Tai turime konstatuoti, kad įvežimas išaugo, ypač paskutinį praėjusių metų ketvirtį, kai buvo didžioji dalis ikiteisminių tyrimų pradėta“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė G. Kulikauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad šiuo atveju kalba eina apie didelius įvežto kontrabandinio alkoholio kiekius, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Fiksuojame gana žymius įvežamus kiekius, palyginti su užpernai.

Pasak Muitinės atstovo, smulkiąją alkoholio kontrabandą pernai suvaržė dėl pandemijos įvesti judėjimo ribojimai.

„Smulkusis įvežimas irgi vyko, bet, kaip suprantate, jis vyko tik praėjusių metų pradžioje, o vėliau, apribojus transporto judėjimą. Tačiau bendrai apribojus kiekiais tikrai sulaikėme daugiau, nei užpernai“, – pabrėžė G. Kulikauskas.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba metų pradžioje skelbė pernai išaiškinusi 526 kontrabandos gabenimo atvejus: 2019-aisiaisjų buvo 494. Taip pat sulaikytas 631 įtariamasis kontrabanda, kai užpernai – 583.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių