Quantcast

PAGD įspėja dėl sukčių: apvagia gyventojus apsimetę pareigūnais

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) perspėja gyventojus saugotis sukčių, kurie apsimetę pareigūnais įsiprašo į namus ir apgaulės būdu išvilioja ar pavagia žmonių santaupas.

PAGD pirmadienį pranešė pastaruoju metu gavęs informacijos apie tokius atvejus, tad parengė atmintinę apie šiuo metu vykdomas akcijas ir ragina gyventojus įsitikinti, kad juos aplankė būtent priešgaisrinės tarnybos darbuotojas.

Šiemet šalyje bus vykdomos trys prevencinės akcijos: „Padėk artimui“, „Saugūs namai“ ir „Buk budrus, išvenk gaisro“.

PAGD praneša, kad prevencinė akcija „Padėk artimui“ yra vykdoma visus metus, o per ją vienišus, senyvo amžiaus, neįgalius, specialiųjų poreikių turinčius gyvenančius riziką keliančiuose būstuose asmenis priešgaisrinės tarnybos darbuotojai lanko kartu su savivaldybės darbuotojais.

Prevencinė akcija „Saugūs namai“ yra vykdoma antrą ir trečią ketvirtį, o prevencinė akcija „Būk budrus, išvenk gaisro“ – trečią ir ketvirtą ketvirtį. Per šias akcijas šalies gyventojus lanko priešgaisrinės tarnybos darbuotojai.

Pasak pranešimo, visų vykdomų prevencinių akcijų tikslas yra skatinti gyventojus įsirengti būstuose autonominius dūmų detektorius, informuoti gyventojus, o ne tikrinti gyventojų būstų gaisrinę saugą ar autonominius dūmų detektorius.

PAGD pažymėjo, kad priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojas, lankydamas šalies gyventojus, privalo dėvėti uniformą su specialiais skiriamaisiais ženklais, privalo prisistatyti, pateikti pažymėjimą.

Taip pat pažymima, kad per prevencines akcijas priešgaisrinės tarnybos pareigūnai niekada nesiūlo mokamų paslaugų ir neprašo už nieką susimokėti, o kilus įtarimui visada galima paskambinti į priešgaisrinės tarnybos teritorinį padalinį ir pasiklausti apie vykdomą akciją bei paklausti, ar atvykęs pareigūnas yra tarnybos darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių