Quantcast

Padangomis prekiaujanti įmonė įtariama nuslėpusi 300 tūkst. eurų pajamų

  • Teksto dydis:

Padangomis prekiaujanti įmonė yra įtariama per pustrečių metų nuslėpusi apie 300 tūkst. eurų pajamų, ketvirtadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pasak policijos, rugsėjo gale įvairiuose Lietuvos miestuose pareigūnai atliko kratas bendrovėse ir pagal verslo liudijimą dirbančių žmonių darbo vietose bei namuose. Iš viso per 70 kratų buvo paimta kompiuterių, duomenų laikmenų, mobiliųjų telefonų, dokumentų ir apie 240 tūkst. eurų.

Atliekant kratas pajamų nuslėpimu įtariamos įmonės vadovo namuose pareigūnams teko kreiptis pagalbos į ugniagesius – išpjovus seifo duris, jame rasta daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Pinigų kilmė tikslinama.

Buhalterė gautus pinigus perduodavo tiesiai įmonės vadovui, kuris vėliau apgaulingai pildė mokesčių deklaracijas ir įrašė į jas neteisingus duomenis.

Šią vasarą Šiaulių apygardos prokuratūros ir Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pradėtame ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad padangomis prekiaujanti įmonė nuo 2018 metų sausio galėjo nuslėpti ne mažiau kaip 300 tūkst. eurų pajamų.

Manoma, kad vadovo nurodymu įmonės vadybininkas galėjo organizuoti dalies produkcijos pardavimą be apskaitos dokumentų, o gautus grynus pinigus perduodavo įmonei administratorei.

Įmonės administratorė nepateikdavo buhalterei pirminių apskaitos dokumentų, todėl šį pajamų neįtraukdavo į bendrą bendrovės apskaitą. Buhalterė gautus pinigus perduodavo tiesiai įmonės vadovui, kuris vėliau apgaulingai pildė mokesčių deklaracijas ir įrašė į jas neteisingus duomenis.

51-erių įmonės vadovui pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo.

Įmonės vadybininkui ir administratorei pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Dėl finansinių nusikaltimų įtarimai pareikšti ir dar dviem su įmone susijusiems, bet joje nedirbantiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Tiesiog nuostabu, gal geriau surastų tuos 4,5 milijonus, kuriuos nuplovė su neaiškiais pirkimais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių