Quantcast

Nužudyto advokato byloje – apgauto verslininko liudijimas

Vilniaus apygardos teisme ketvirtadienį nagrinėjama buvusio Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario ir advokato Sergejaus Novikovo nužudymo byla. Vilniaus laidojimo rūmų direktorius Vitalijus Gasperovičius kaltinamas organizavęs advokato nužudymą, o jį įvykdęs liūdnai pagarsėjęs buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas.

Teisme parodymus davė vienas įslaptintas liudytojas, bei kitas verslininkas, kurio taptybės pareigūnai taip pat nenori atskleisti. Užsienietis C. C. B. teisme nurodė, kad paskolino stambią sumą pinigų buvusiam V. Gasperovičiaus verslo partneriui Mariui Molotokui.

„Nebuvome labai artimi, tačiau buvome geri draugai, tad nusprendžiau metams jam paskolinti 300 tūkst. litų“, - teisme aiškino stambią pinigų sumą su dešimties procentų palūkanomis suteikęs vyras. M. Molotokas leido suprasti, kad pinigus jis investuos į laidojimo paslaugų verslą. Paskolos laiduotoju tapo laidojimo namų vadovas V. Gasperovičius, tačiau jo užsienietis net nepažinojo ir nebuvo matęs.

Bylos duomenimis, po kiek laiko M. Molotokas spaudė užsienietį atsisakyti laiduotojo ir pažadėjo grąžinti pinigus. Spaudimui C. C. B. nesunkiai pasidavė, nes pažinojo M.Molotoką, matė, kad šiam neblogai sekasi – buvo išsinuomavęs namą, važinėjo prabangiu automobiliu. Tačiau palaipsniui šiuo metu Airijoje gyvenančiam M.Molotokui pradėjo nesisekti, o galiausiai C. C. B. jį išvydo smarkiai sumuštą. Tada užsienietis suprato, kad visi reikalai pasisuko labai bloga linkme ir iš investicijų nieko gero nebus.

Pinigų lig šiolei neatgavęs užsienietis gailisi įsivėlęs į neaiškią aferą. „Tų pinigų aš netekau ir neturiu vilčių jų atgauti iš Molotoko, tačiau tai ir yra verslas“, - keistai samprotavo trečdalį milijono praradęs liudytojas. Teismas jam taip pat priminė, kad buvo pasirašytas įgaliojimas Vladislavui Tomkevičiui rūpintis paskola. Šis vilnietis toje pačioje byloje yra teisiamas už sukčiavimą ir dokumento klastojimą.

Advokatas S. Novikovas buvo nudurtas peiliu sostinės centre, šalia banko „Citadele“, pernai birželio 1-ąją. Painų nusikaltimą tyrę teisėsaugininkai netrukus dėl nužudymo sulaikė J. Dambrauską, kiek vėliau - V. Gasperovičių. Bylos duomenimis, nužudymą iš savanaudiškų paskatų organizavo sostinės laidojimo rūmų vadovas  V. Gasperovičius, o jį įvykdė - J. Dambrauskas. Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad V. Gasperovičius iššvaistė beveik pusę milijono litų bendrovės lėšų, o advokato nužudymas – bandymas paslėpti šią veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hilary Franco

Hilary Franco portretas
Mane paliko aštuonerių metų vyras. Nevalgiau ir su niekuo nekalbėjau, daug verkiau, buvau tokia prislėgta, kad dėl viso streso atsidūriau ligoninėje. Vieną dieną internete ieškojau pagalbos, nes aš jį labai myliu ir juo rūpinuosi ir aš tiesiog noriu, kad jis grįžtų namo. Radau tiek daug liudijimų apie daktarą Ilekhojie, kad jis išsprendė tiek daug santykių problemų... Buvau priverstas jam paskambinti ir viską jam paaiškinti, nes mačiau daug gerų istorijų apie jį. Jis man pasakė, kad mano vyras grįš po kelių dienų, kai padės man susitaikymo burtą. Padariau kaip liepė ir pateikiau viską, ko prašė ir lygiai po 3 dienų vyras grįžo namo savo noru ir paprašė susitaikyti. Labai džiaugiuosi, kad daktaras Ilekhojie padarė, kaip pažadėjo. Jei norite pagalbos santuokoje, pasikalbėkite su daktaru Ilekhojie. El. paštas gethelp05 @ gmail com WhatsApp/Viber +2348147400259
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių