Quantcast

Nuosprendį korupcijos Šiaulių ligoninėje byloje apskundė nuteistieji ir prokuroras

  • Teksto dydis:

Sausio pabaigoje Šiaulių apygardos teisme priimtą nuosprendį, kuriuo buvęs Šiaulių ligoninės direktorius Petras Simavičius ir dar du įstaigos darbuotojai buvo nuteisti dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo, apskundė tiek kaltinamieji, tiek prokuratūra.

Teismo atstovas Vytautas Jončas BNS informavo, kad Generalinė prokuratūra savo skunde prašo pakeisti dalį nuosprendžio P. Simavičiui ir skirti jam realią ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Sausio 20 dieną buvusiam ligoninės direktoriui Šiaulių apygardos teismas skyrė pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo trejiems metams. P. Simavičiui taip pat buvo atimta teisė penkerius metus eiti vadovaujamas pareigas valstybės tarnyboje.

Prie šios bausmės teismas pridėjo ir ankstesniame procese P. Simavičiui skirtą per 2,4 tūkst. eurų baudą.

Kartu su ligoninės vadovu nuteista buvo ir Strateginio valdymo direktorė Aušrelė Šalkauskienė, kuriai teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui ir uždraudė trejus metus eiti vadovaujamas pareigas valstybės tarnyboje.

Infrastruktūros direktoriui Vygentui Jociui teismas tuomet skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidėjo dvejiems metams ir skyrė tokia pačią baudžiamojo poveikio priemonę dvejų metų laikotarpiui.

Visi trys ligoninės darbuotojai šiuos teismo nuosprendžius apskundė ir siekia visiško išteisinimo.

Apkaltinamojo teismo nuosprendžio neapskundė vienintelis nuteistasis – verslininkas Romualdas Juozas Jankus, kuriam dėl P. Simavičiaus papirkimo buvo skirta pusantrų metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Bylos duomenimis, gydymo įstaigoje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, pagal kurią 2010–2015 metais pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės pinigų.

Anksčiau skelbta, kad ligoninės darbuotojams kurtos papildomos pareigybės, skirti priedai prie atlyginimų, kuriuos jie grąžindavo šioje byloje nuteistiems vadovams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkti duomenys rodo, kad P. Simavičius 2005–2015 metais sistemingai iš R. J. Jankaus priimdavo kyšius už verslininko įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo. Jų bendra vertė siekia daugiau nei 15 tūkst. eurų,

Ši byla buvo atskirta iš 2015 metais STT pradėto didelės apimties korupcijos, lėšų pasisavinimo Šiaulių ligoninėje tyrimo.

Tuometinis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido 2018 metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P. Simavičius buvo nuo jų nušalintas.

Apeliacinius skundus nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dak

dak portretas
juokdariai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių