Quantcast

Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas murkdėsi Ratnyčėlės upėje

  • Teksto dydis:

Druskininkų pasieniečiai vėlų penktadienio vakarą vaikėsi vis į upę įšokdavusį įtariamą cigarečių kontrabandininką, kuris galiausiai buvo sulaikytas, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak jos, pareigūnai Latežerio kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, aptiko šviežius vieno asmens pėdsakus. Vėliau užfiksuotas vyras, tempiantis roges su kroviniu. Įtariamasis nepakluso pasieniečių komandai sustoti, išvertė rogių turinį ir bandė slėptis tamsoje.

Slėpdamasis nuo pasieniečių, įtariamasis bent tris kartus šoko į Ratnyčėlės upę. Sulaikytas vyras yra 24-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas. Dėl kontrabandos gabenimo jis sulaikomas ne pirmą kartą.

Rogėmis buvo gabenami 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Įtariamajam pradėtos keturios administracinių nusižengimų bylų teisenos.

Dėl kontrabandos gresianti bauda yra 3,5-6 tūkst. eurų, dėl akcizais apmokestinamų prekių pažeidžiant nustatytą tvarką – 5,2-6 tūkst. eurų, dėl pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymo – 90-140 eurų, o už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo – 40-90 eurų.

Po apklausos Druskininkų savivaldybės gyventojas paleistas. Vyrui įteiktas šaukimas į Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmus, kur bus nagrinėjama jo byla. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Autoriui

Autoriui portretas
Prie Latežerio k. nėra upės Ratnyčėlės, ten Ratnyčia, o Ratnyčėlė į Ratnyčia įteka Jaskonyse, už 5 km nuo Latežerio link Druskininkų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių