Quantcast

Nori prisiteisti skolą, bet verčiasi neteisėta veikla?

  • Teksto dydis:

Civilinę bylą dėl skolos priteisimo nagrinėjusiam Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) kilo įtarimų, kad jos dalyviai galėjo verstis neteisėta veikla.

Teismas atskirąja nutartimi nusprendė informuoti Valstybinę mokesčių inspekciją apie galimus mokesčių mokėjimo ir Buhalterinės apskaitos įstatymo pažeidimus, penktadienį pranešė teismas.

Pagal byloje nustatytas aplinkybes, juridinis asmuo priėmė iš fizinio asmens didelę sumą grynaisiais pinigais kaip avansą už būsimas paslaugas, tačiau nebuvo pateikta jokių dokumentų, kaip šis mokėjimas užfiksuotas juridinio asmens buhalterinėje apskaitoje.

LAT teisėjų kolegijai taip pat kilo klausimų apie fizinio asmens grynųjų pinigų kilmę ir apie galimybę disponuoti tokia suma. Kadangi šis asmuo užsakė itin didelės vertės paslaugas, kurios įprastai nėra būdingos fiziniams asmenims, LAT teisėjų kolegijai kilo įtarimų, kad šis asmuo gali verstis ūkine komercine veikla, jos neįforminęs įstatymų nustatyta tvarka. 

Kaip nurodoma atskirojoje nutartyje, teismas, kaip valstybės institucija, privalo reaguoti į bet kokius teisės pažeidimus, nors tie pažeidimai ir neturėtų įtakos nagrinėjamai bylai. Įstatymas nurodo, kad jeigu teismas nagrinėdamas civilinę bylą padaro išvadą, jog asmenys pažeidė įstatymus ar kitas teisės normas, jis priima atskirąją nutartį ir nusiunčia ją atitinkamoms institucijoms ar pareigūnams, informuodamas juos apie pažeidimus.


Šiame straipsnyje: skolosbylaneteisėta veikla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių