Quantcast

Iš sklypo Panevėžio rajone išvežtos po automobilių ardymo veiklos susidariusios atliekos

Iš sklypo Nevėžininkų kaime Panevėžio rajone Aplinkos apsaugos departamento iniciatyva buvo išgabentos po automobilių ardymo veiklos susidariusios atliekos. Pirmas ir antras sklypo savininkas privalomojo nurodymo atliekas priduoti atliekų tvarkytojams neįvykdė, trečias savininkas sutvarkė įmonės teritorijoje išpiltas atliekas.

2021 m. spalį Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimų apie atliekomis užterštą teritoriją Naujamiesčio seniūnijoje Nevėžininkų kaime, atliko patikrinimą ir nustatė, kad teritorijoje išpiltos eksploatuoti netinkamų transporto priemonių plastiko atliekos.

Aplinkosaugininkams atliekant tyrimą, liudininkų, galinčių nurodyti, kas neteisėtai atsikratė atliekomis, nerasta. Taip pat nebuvo išaiškintas ir pažeidėjas. Todėl pareigūnai, nustatę, kad žemės sklypas nuosavybės teise priklauso juridiniam asmeniui, raštiškai informavo jį dėl prievolės sutvarkyti atliekas. Sklypo savininkui nesiėmus jokių veiksmų buvo įteiktas privalomasis nurodymas.

Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

„Atkreipiame dėmesį, kad Žemės įstatyme numatyta žemės savininkų ir kitų naudotojų pareiga įgyvendinti teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos priemones: žemės, miško ir vandenų apsaugos nuo užteršimo, dirvožemio apsaugos nuo erozijos ir nualinimo. Šios priemonės reikalingos tam, kad neblogėtų aplinkos ekologinė būklė. Juk plastikas palieką didžiulį pėdsaką gamtoje, nes jo atliekos irsta lėtai, net iki 1000 metų“, – sakė Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ieva Jakupkaitė.

Taip pat, primena aplinkosaugininkė, atliekų turėtojas atliekas turi perduoti atliekų tvarkytojams arba tvarkyti pats, vadovaudamasis Atliekų tvarkymo taisyklėmis.

Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

2022 m. pavasarį, Aplinkos apsaugos departamentui tęsiant tyrimą, sklypas buvo parduotas kitam juridiniam asmeniui, kuris taip pat neįvykdė jam įteikto privalomojo nurodymo. Todėl juridinis asmuo sutvarkyti atliekas užterštoje teritorijoje buvo įpareigotas teismo sprendimu.

Teismo sprendimui dar neįsiteisėjus, sklypas buvo vėl parduotas. Savininkas, aplinkosaugininkų informuotas apie prievolę sutvarkyti atliekas, jas išvežė atliekų tvarkytojui, turinčiam teisę tvarkyti tokias atliekas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visame

visame portretas
pasaulyje zmonems moka uz antriniu zaliavu pristatyma! Juk plastikas - perdirbamas!

Žalvaris

Žalvaris  portretas
Automobilių apdailos plastmasės nepriima atliekų aikštelė.. Priima tik UAB Žalvaris uz pinigus.. Turi susimokėti uz 1 kg plastiko 40 centų. Aš kaune bandžiau pridot i šiukšlių priėmimo aikštelė.. Neks nepriima. Tik žalvaris.. Delto ir primeto. Pati valdžia kalta. Nenori civilizuotai priimti atliekų o paskui vistek valdžia turi jas surinkti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių