Quantcast

Neteisėtų migrantų srautas iš Baltarusijos neslūgsta – sulaikytas dar 131

  • Teksto dydis:

Pirminiais duomenimis, praėjusią parą pasieniečiai sulaikė dar 131 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusį migrantą, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečių teigimu, Druskininkų savivaldybėje vienas irakietis bandė pulti tarnybinį šunį, todėl gindamasis belgų aviganis jam įkando.

Tuo metu Kabelių ir Druskininkų užkardose apgyvendinti migrantai įsivėlė į tarpusavio konfliktus, kuriuos pareigūnai apramino.

Į Lietuvą naujai atvykusiems migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai. Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prašymus.

Bandė bėgti, kilo konfliktų

VSAT duomenimis, sekmadienį vienoje iš netoli Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo sulaikytų migrantų grupių buvo septyniolika asmenų. Vieni turėjo Irako piliečių dokumentus, kiti buvo be jų, bet irgi vėliau prisistatė irakiečiais. Sulaikymo metu du vyrai iš šios grupės nepakluso teisėtiems pasieniečių reikalavimams ir bandė bėgti.

Juos pareigūnai ir kartu patruliavęs tarnybinis belgų aviganis Iksas prisivijo. Sulaikymo metu vienas irakietis bandė Iksui įspirti ir trenkti ranka. Gindamasis į ją belgų aviganis įkando. Abu bėglius, kurie ir toliau nenorėjo vykdyti nurodymų, pasieniečiai jėga suguldė ant žemės ir surakino antrankiais.

Sulaikytas užsienietis dėl šuns įkandimo medikų pagalbos atsisakė.

Be to, sekmadienį Kabelių ir Druskininkų užkardų teritorijose apgyvendinti migrantai sukėlė tarpusavio konfliktus.

Kabeliuose, pirminiais duomenimis, užkardos teritorijoje pastatytame angare gyvenantys užsieniečiai susiginčijo dėl kultūrinių ir religinių priežasčių. Raminti maždaug apie 40 konfliktavusių migrantų buvo skubiai pasitelkti ne tik šios užkardos pasieniečiai, bet atskubėjo patruliai ir iš gretimų užkardų.

Druskininkų pasieniečiams ir jiems talkinantiems Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams teko raminti Švendubrės upių pasienio kontrolės punkto teritorijoje pastatytame palapinių miestelyje gyvenančius migrantus.

Apie 60 užsieniečių sukėlė konfliktą dėl vietų palapinėse – atsirado nemažai nepatenkintųjų dėl to, kas ir su kuo turi gyventi vienoje erdvėje.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos pateko 2730 neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra 34 kartus didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Pernai visame Lietuvos pasienyje sulaikytas 81 toks užsienietis, 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai.

Šią liepą pasieniečiai sulaikė 2070 migrantų. Birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

Didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes. Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mintis !!!!

mintis !!!! portretas
prie sienos iskabinti plakatus atejunu kalbomis,, JEI NORIT I KALEJIMA, PRASOM I SVECIUS...''

klp

klp portretas
"Pasieniečių teigimu, Druskininkų savivaldybėje vienas irakietis bandė pulti tarnybinį šunį, todėl gindamasis belgų aviganis jam įkando." - Paliuosuot tą šunį, į jo vietą priimti tą irakietį ir bus tvarka

Anonimas

Anonimas portretas
PO kolkas išlaidos susiejusios su emigrantais apmokamos EU skiriamais pinigais.BET kai kuriu ministrų elgesys vertas psichiatro analizės.KA sakė A.ANUŠAUSKAS,kad ta viela turės reikšminga stabdoma jėga.YPač kai tos stabdomos jegos teturėjom 4,5 kilometro 600km sienai.CHA CHA ir tai turim 4,5 km ir tai jei viena linija tiesiam.JIS ka nežino ir tai KRAŠTO APSAUGOS MINISTRAS, kad tos vielos niekines be minų lauku ir ugnies priedangos.KAI jie vaizduoja kad valdo situacija ,rezultatai rodo atvirkščia vaizdą.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių