Quantcast

Neteisėtų migrantų banga iš Baltarusijos neslūgsta – sulaikyta dar trylika

  • Teksto dydis:

Švenčionių ir Varėnos rajonuose sulaikyta dar trylika neteisėtų migrantų, kirtusių Baltarusijos ir Lietuvos sieną, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Vienuolika užsieniečių sulaikė Adutiškio užkardos pareigūnai. Migrantai neturėjo dokumentų, prisistatė Irako piliečiais ir pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Tuo metu, Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai sulaikė du Baltarusijos piliečius, kirtusius sieną iš savo šalies ir Lietuvoje pasiprašiusius prieglobsčio.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 600 neteisėtų migrantų, daugiausia – irakiečių. Šis skaičius yra beveik pusaštunto karto didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius.

Lietuvos pareigūnai įtaria, kad išaugę nelegalios migracijos srautai yra Baltarusijos režimo organizuojama operacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Politikas

Politikas portretas
Siena- kiaura, kalta buvusi valdzia!( karvauskio)

Narrona

Narrona portretas
Vilniui laisvas kalėjimas ten tuos laukinius pasodinti jug jie pažeidė siena, kokio prieglobsčio, arba šau111i prie sienos.......

Nerka

Nerka portretas
Man lb idomu kam Juos sulaikyti ir maitinti,jei Jie tuo net nera patenkinti?? Jei nori begt i kazkokias Europos salis,tai tegul bega! Juk ne vienas nenori cia pasilikt,tai kam tie nemalonumai abiem pusem?? Patys Baltarusijos pasienieciai Juos pristato,nes zino vietas puikiai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių