Quantcast

Neteisėti migrantai į Lietuvą plūsta naujais maršrutais: pareigūnams teko panaudoti dujas ir ginklą

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą pasieniečiai sulaikė 116 neteisėtų migrantų, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai skelbia, kad 111 neteisėtų migrantų sulaikyti Druskininkų savivaldybėje. Tarp sulaikytųjų Druskininkų savivaldybėje yra įvairių šalių piliečių, jų tapatybės nustatinėjamos, teigia VSAT.

Iš viso per pastarąsias dvi dienas Druskininkų savivaldybėje pasieniečiai sulaikė 179 neteisėtai sieną kirtusius užsieniečius.

Tverečiaus užkardos pareigūnai Švenčionių rajone sulaikė keturis neteisėtus migrantus, pirminiais duomenimis, tris Pakistano ir vieną Indijos pilietį. Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė Gambijos piliečiu prisistačiusį asmenį.

VSAT nuotr.

Anot VSAT, praėjusią parą fiksuotas ir pasipriešinimo atvejis, kai pareigūnai panaudojo ašarines dujas bei ginklą įspėjamiesiems šūviams.

Tarnyba teigia, kad visiems užsieniečiams bus atliekami COVID-19 testai, iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti jau 938 neteisėti migrantai – beveik 12 kartų daugiau nei per visus 2020 metus.

Dėl smarkiai išaugusio migrantų iš Baltarusijos srauto penktadienį vakare Vyriausybė valstybės mastu paskelbė ekstremaliąją situaciją.

Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė, kad taip nuspręsta ne dėl išaugusios grėsmės, o tam, kad būtų galima greičiau priimti sprendimus dėl logistikos, finansavimo ir t. t.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį teigė mananti, jog nelegalių migrantų antplūdis iš Baltarusijos yra kerštas už Europos Sąjungos bendrą poziciją dėl Minsko režimo susidorojimo su pilietine visuomene, represijų, civilinio orlaivio užgrobimo gegužę.

Savo ruožtu autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad šalis migrantų nestabdys, nes tam neturi nei lėšų, nei pajėgumų. Jį cituoja Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BelTA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zg

zg portretas
Atsiprašau - "bandė patekti" ir "pateko" bent kiek skiriasi? Ar tokios mūsų sienos? Ar viltis, kad iš šitos ubagynės jau ir taip visi, kast tik gali - bėga dar vilčių teikia? Pensijų sąskaita šersit, ar Kubiliaus čemodanėlį paskoloms eilinį kartą vakarų pusėn pasiimsit, kad aniems ramybę užtikrintumėt? Siūlyčiau visus iš Briuselio namolio parsigražint... Anų algas būt galima panaudot naujų draugų išlaikymui.... :) Jei prittrūks - personalijų nuopelnus galima pamažint... :)

Anonimas

Anonimas portretas
Migrantai.... firminiai drabužiai, aukso grandinės sotūs snukiai..... Štai iki ko dasititom. Europa....

Kaunietis

Kaunietis portretas
As noriu kad atkreiptų dėmesį,jog siunčiami samdyti, paruošti žmonės.Ģrupemis ,išsimete vaikšto po miestus ,stengiasi susipažinti su Lietuvos geografija, kokiame mieste yra.Ta pastebejau Ķaune.Būkite atsargus prekybos centruose,ilgai juose neužsibūkite !!!!
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių