Quantcast

Net „belangė“ neatbaido liguisto potraukio vairuoti girtam

  • Teksto dydis:

Visiškai girtas vairuotojas, nekart vairavęs transporto priemones neblaivus, vėl įkliuvo Šalčininkų rajono policijai. Įtariamajam vėl gresia laisvės atėmimas, praneša Vilniaus policija.

Gruodžio 19 dieną, apie 16 val., Dainavos seniūnijoje, Dainavos kaime, Šalčininkų rajone policijos pareigūnai, pastebėję įtartinai manevruojantį automobilį „Audi A6 Avant“, jį sustabdė. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo policijai gerai žinomas Dainavos kaimo 28 metų gyventojas. Vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė net 2,99 prom.

Vos prieš mėnesį, lapkričio 22 dieną, šis jaunas vyras, atlikęs devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už transporto priemonių (motociklų, automobilių) vairavimą esant neblaiviam, kai nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, išėjo iš įkalinimo įstaigos. Iki šio atvejo jo atžvilgiu buvo pradėti net keturi tokie ikiteisminiai tyrimai.

Be to, jis anksčiau septynis kartus baustas administracine tvarka už tai, kad vairavo transporto priemones būdamas neblaivus, kai nustatytas mažesnis nei 1,5 prom. girtumas.

Tačiau nei skiriamos didžiulės baudos, nei konfiskuojamos transporto priemonės, netgi „belangė“ neatgrasina jauno pažeidėjo nuo liguisto, visiškai nesuprantamo ir nepaaiškinamo potraukio sėstis prie automobilio vairo visiškai girtam.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Įtariamajam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę ir, tikėtina, kad vėl bus konfiskuotas.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai ragina visus vairuotojus keliuose elgtis ypač atsakingai, būti atidiems bei dėmesingiems, nerizikuoti savo, savo artimųjų ir kitų eismo dalyvių sveikata ir gyvybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patyręs

Patyręs portretas
Covidus pasekmė.

O gal

O gal portretas
Jis blaivus bijo vairuoti

Tikra vairuotoja

Tikra vairuotoja portretas
sustabdo tik mirtis!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių