Quantcast

Vietiniai sukrėsti dėl 15-metės išžaginimo: jei surasčiau, užmuščiau jį

  • Teksto dydis:

Ryte Žvėryno mikrorajone esančioje Paribio gatvėje nesutiksi daug žmonių. Daugumą – tik po pietų, kai iš netoli esančios mokyklos mokiniai keliauja namo. Būtent tokia mokinės kelionė vasario 1-osios popietę baigėsi itin žiauriai. Ją užpuolė nepažįstamas vyras ir nusitempė į greta esantį miškelį. Tai jau ne pirmas toks įvykis per pastarąsias savaites. Prokurorus labiausiai nustebino tai, kad šis įvykis pateko į policijos suvestinę, nes apie seksualinius nusikaltimus viešai skelbti draudžiama, pasakojama LNK reportaže. 

„Buvo gautas pranešimas, kad 16-metė dienos metu buvo išžaginta nepažįstamo asmens Vilniuje, Žvėryno mikrorajone. Nepažįstamasis paspruko. Policijai jo sulaikyti nepavyko. Šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Asmuo ieškomas“, – komentavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Paribio gatvės gyventojai pasibaisėję.

„Jis yra nenormalus“, – postringavo senolė, paklausta, ką mano apie šį įvykį.

„Jei surasčiau, užmuščiau jį“, – piktinosi gatvėje kalbintas vyras. 

„Jis turbūt psichiškai nesveikas. Ką, jam maža moterų mieste, juk moterų  gyvena daugiau nei vyrų dabar. Tokį – tik pakarti Katedros aikštėje“, – savo nuomonę išsakė kita pašnekovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kad įvykis neeilinis, patvirtina ir policija.

„Toks užpuolimas viduryje dienos yra pakankamai retas atvejis, tačiau seksualinių nusikaltimų, susijusių su nepilnamečiais, per metus registruojama apie šimtas“, – teigė R. Matonis.

Kokioje mokykloje mergina mokėsi, neatskleidžiama. Ar tai yra netoli esančios Žvėryno gimnazijos mokinė, nežino ir pati direktorė.

Mes skelbiame, kai nėra aplinkybių, draudžiančių tą daryti. Tiesa, labai dažnai tokia informacija neviešinama, nes patys asmenys nenori.

„Aš apie tai perskaičiau 7 val. ryto dar nebūdama darbe. Noriu patikinti, kad oficialiais duomenimis mes neturime jokios patikimos informacijos, kad tai būtų mūsų mokinė. Su mumis nesusisiekė nei galimi tėvai ar globėjai, nei policija“, – sakė Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė Žaneta Vaškevičienė.

Anot mokyklos vadovės, jei paaiškėtų, jog tai jų mokinė, jie nedelsdami teiktų visą reikiamą pagalbą. Akys krypo ir dėl Seimo pirmininkės vizito, tačiau – jis suplanuotas anksčiau.

„Apie tai nebuvo kalbėta. Vizitas buvo suplanuotas iš anksto“, – sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pastarosiomis savaitėmis tai – ne vienas viešumoje nuskambėjęs nepilnamečių užpuolimas gatvėje. Prieš pusantros savaitės Karoliniškėse užpulta į mokyklą skubėjusi 12-metė, o lapkritį prie Žvėryno tilto – iš baseino grįžtanti 10-metė. Abi mergaites išgelbėjo praeiviai. Tačiau šių užpuolimų policija nesieja.

„Kol kas neturime duomenų, kad šie įvykiai būtų susiję“, – komentavo policijos atstovas.

Tokių istorijų viešai pasirodo retai, nes informaciją apie seksualinius nusikaltimus skelbti draudžiama. Tai, kad policija apie šį įvykį viešai paskelbė savo suvestinėje, nustebino net prokurorus. Policijos departamentas ginasi.

„Mes skelbiame, kai nėra aplinkybių, draudžiančių tą daryti. Tiesa, labai dažnai tokia informacija neviešinama, nes patys asmenys nenori. Jie turi tokią teisę“, – konstatavo R. Matonis.

Daugiau detalių apie įvykį policija neteikia.

„Svarbu pabrėžti, kad pranešimo apie įvykį laikas labai svarbus, nes kuo greičiau praneš ar patys nukentėjusieji, ar tėvai, ar jų atstovai, ar įvykio liudininkai, tuo daugiau šansų, kad atvykę pareigūnai sulaikys tokį asmenį arba bent jau galės jo ieškoti karštais pėdsakais“, – teigė R. Matonis.

Pernai seksualinių nusikaltimų buvo registruota šiek tiek mažiau nei 2021metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to senas kavenskas

to senas kavenskas portretas
Taip, tarybiniais laikais apie tai neskelbdavo, bet prievartautojus kažkaip greit sučiupdavo, nors jokių stebėjimo kamerų nebuvo ir greituoju būdu minimum 8 meteliai, o va toks jurbarkinis tai ir 10 gautų už savo darbelius, o dabar sau vaikštinėja laisvas. Va koks skirtumas.

Pedofijia \\\\\.../////

Pedofijia  \\\\\...///// portretas
valstybinė paslaptis,išskyrus Čekanavičių.

>>>Ko eiti per miškeli \\\\\.../////

>>>Ko eiti per miškeli  \\\\\...///// portretas
>Tai ką,jei eina per miškelį tai suteikia teisę pedofilams veikti?____Pedofilus kastruoti ir į kalėjimus ilgiems metams grūsti,o ne norodinėti,kur eiti,kur ne.___Kas per durnių mąstymas?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių