Quantcast

Nepilnamečių paleista petarda sukėlė gaisrą: iki pamatų supleškėjo koplytėlė

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo, kuomet dėl nepilnamečių paleistos petardos sudegė Šiaulių rajone, Apšrujų kaimo senosiose kapinėse, įrengta koplytėlė.

Kaip penktadienį pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, praėjusių metų gruodžio 30-osios vakare ugniagesiai buvo iškviesti gesinti atvira liepsna degusios nedidelės, apie 1,5 metro ilgio ir panašaus pločio, prieš dešimtmetį kaimo bendruomenės įrengtos koplytėlės.

Atvykusios priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos ją rado degančią atvira liepsna. Sudegė koplytėlė ir joje buvusios gėlių puokštės bei žvakės, apdegė viduje buvusios šventųjų statulėlės. Lankydamiesi koplytėje, gyventojai čia palikdavo dirbtinių gėlių puokščių, šventųjų statulėlių, maldaknygių, uždegdavo žvakių stikliniuose bei plastikiniuose induose.

Tiriant šį gaisrą, buvo gauta informacija, kad prieš gaisrą prie koplytėlės buvo pastebėti du nepilnamečiai – 12 ir 15 metų berniukai.

Apsilankius jų šeimose paaiškėjo, kad jaunesniajam ant rankos yra nudegimo žymė. Nustatyta, kad berniukai tą vakarą mėtė petardas. Nepilnamečiai jų išbandyti buvo nuėję į kapinaites.

Anot policijos, nesėkmingai uždegta petarda apdegino 12-mečiui ranką ir sukėlė gaisrą koplytėlėje. Išsigandę berniukai pabėgo iš kapinių ir petardų sprogdinimą tęsė ant kelio.

Policija primena, kad pirotechnikos gaminių negalima laikyti laisvai vaikams prieinamoje vietoje, o petarda nėra žaislas ir netinkamai elgiantis galima ne tik susižaloti, bet ir sukelti gaisrą, dėl kurio kyla materialinių nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Taigi

>Taigi portretas
Jei tėvai ne avinai,tai gal ir bus rezultatas

Taigi

Taigi portretas
tėvams teks baudas sumokėti. Ir avinus praauklėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių